eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
Az újbudai Manhercz Krisztián (b) a férfi vízilabda Eurokupa döntőjének első mérkőzéseként játszott Szolnoki Dózsa - OSC Újbuda találkozón a szolnoki Vízilabda Arénában 2021. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Manhercz Krisztián: az OSC ilyen sikereire talán senki nem számított

Az OSC férfi vízilabda-csapata az idény végére kihozta magából a maximumot, így a nehéz sorozat végén elégedett lehet az együttes a magyar bajnoki és az Eurokupa-ezüstéremmel – hangsúlyozta Manhercz Krisztián, az újbudaiak pólósa.

A csapat a magyar kupa elődöntőjébe jutás után a Szolnokkal játszott volna, ám a 14-ből 10 játékos elkapta a koronavírus-fertőzést, ami miatt vissza kellett lépniük a sorozattól. Ennek ellenére egész évben igyekeztek a maximumot kihozni magukból, ez csúcsosodott ki abban, hogy bejutottak az Eurokupa döntőjébe, valamint hogy az eddig 10/10 trófeával álló Ferencvárost megakadályozták a döntőbe jutásban - utalt a férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjében elért 9-6-os győzelmükre Manhercz Krisztián, az OSC Európa-bajnok vízilabdázója a szezont értékelve.

Hozzátette: persze az idei magyar bajnok Szolnokot sem kell bemutatni – olimpiai és világbajnokok, valamint válogatott játékosok sorát vonultatják fel –, ők az Eurokupában kétszer is csak büntetőpárbajban tudták csak legyőzni az OSC-t. A döntőről a sportoló elmondta: a Ferencváros elleni elődöntő után három nappal volt az első mérkőzés, ott talán kicsit fáradtabbak voltak, így magabiztos szolnoki győzelem született, de a visszavágót igazi döntőnek tartja, a csapat mindent kiadott magából, ami ennyire volt elegendő - a Szolnok egy góllal (11–8; ötméteresekkel) nyert.

Összességében Manhercz Krisztián nagyon elégedett a csapattal, hiszen véleménye szerint senki nem várt volna ilyen sikert még múlt április-május környékén, amikor a szponzor Vasashoz távozása miatt az OSC-t a megszűnés veszélye fenyegette, és a csapatból számos külföldi játékos távozott.

"Senki nem gondolta volna, hogy ha lesz is csapat, nemhogy kiveri a Ferencvárost, hanem amelyik hadszíntéren elindul, azt végig tudja játszani a döntőig, és ott egyenrangú ellenfélként tud felállni. Nagyon elégedett vagyok tehát a szezonnal" - nyilatkozta az OSC Európa-bajnok vízilabdázója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×