eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál játékosa az FC Porto elleni mérkőzésen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a portói Dragao stadionban 2021. február 17-én.
Nyitókép: MTI/AP/Luis Vieira

Erről dönt a záró forduló az európai topligákban

Az öt nagy európai bajnokságból kettőben még a bajnoki cím sorsa sem dőlt el, kettőben pedig a Bajnokok Ligája-indulást érő helyezések jelentik a tétet a hétvégi, utolsó fordulóban. Körkép az esélyekről, lehetőségekről.

Topligás kalauz a végjátékhoz.

Anglia: hárman két helyért

A Manchester City már korábban biztosította a bajnoki címet, s az is egyértelmű, hogy a Manchester United lesz a második. (A Vörös Ördögök Sir Alex Ferguson visszavonulása óta mindössze egyszer, 2017–2018-ban végeztek ilyen előkelő helyen.) Nyílt még a harc a harmadik és a negyedik helyért, egyelőre a Chelsea-é a harmadik hely (67 pont), a Liverpool a negyedik (66), az azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel álló Leicester City pedig az ötödik.

Az utolsó fordulót vasárnap 17.00 órakor kezdik, az érintett három csapat mérkőzése:

  • Aston Villa–Chelsea,
  • Tottenham Hotspur–Leicester City,
  • Liverpool–Crystal Palace.

Azonos pontszám esetén a jobb gólkülönbség dönt. A kiesés már korábban eldőlt, a Fulham, a West Bromwich és a Sheffield United búcsúzik.

Franciaország: szoros befutó

A Lile OSC vezeti a tabellát (80 pont), de még a Paris Saint-Germain (79), sőt az AS Monaco is bajnok lehet (77). Az utolsó fordulóban, vasárnap este kilenctől:

  • Angers–Lille OSC,
  • Brest–PSG,
  • Lens–Monaco.

A Ligue 1-ből két csapat mehet biztosan a BL főtáblájára, egy pedig selejtezőben vesz részt. Ez még lehet akár az Olympique Lyon (76) is, amely az OGC Nice-t fogadja. A francia bajnokságban is a jobb gólkülönbség dönt azonos pontszámnál, ebben a PSG sokkal jobb bármelyik riválisánál.

Németország: a kiesés elkerüléséért folyik majd harc

A Bayern München nyerte a bajnoki címet, az RB Leipzig végzett a második helyen – mindkettő múlt idő, már az utolsó forduló előtt. Az is eldőlt, hogy a VfL Wolfsburg és a Borussia Dortmund indulhat ősszel a Bajnokok Ligájában. A Schalke kiesett, a Köln (30 pont), a Werder (31) és a Bielefeld (32) közül egy kiesik, egy pedig osztályozót fog játszani.

Olaszország: a zsinórban kilencet nyerő Juventus még a BL-ről is lemaradhat

Az Internazionale a bajnok, az Atalanta végső helyezése még nem biztos, az ellenben igen, hogy BL-induló lesz. A maradék két helyért a Napoli (76 pont), az AC Milan (76) és a Juventus (75) vetélkedik. Vasárnap 20.45-től játszik mindhárom érintett csapat:

  • Bologna–Juventus,
  • Napoli–Verona,
  • Atalanta–Milan.

Azonos pontszám esetén a Serie A-ban az egymás elleni eredmény dönt, de ez a BL-indulás szempontjából csak akkor érdekes, ha a Milan vagy a Napoli kikap, a Juventus pedig döntetlent játszik. A tét 70-80 millió euró, ennyit veszít egy klub, ha nem indulhat a Bajnokok Ligájában, „csak” az Európa-ligában.

Spanyolország: Madridiak az élen

A Barcelona két ponttal előzi meg a Sevillát, ez a két csapat végez majd a harmadik és a negyedik helyen. A katalánok vezetőedzője, Ronald Koeman elengedte szabadságra Lionel Messit, így az argentin szupersztár nem lesz ott az Eibar elleni záró találkozón. A bajnoki elsőség az Atlético Madrid és a Real Madrid között dől el, ha Simeone csapata döntetlent játszik (vagy kikap), a Real Madrid pedig győz, Zinédine Zidane alakulata megvédi a címét. Minden más esetben az Atléti a bajnok. A bajnoki cím sorsa szombaton 18.00 órától dől el:

  • Valladolid–Atlético Madrid,
  • Real Madrid–Villarreal.

Az Huesca (33), az Elche (33), a Valladolid (31) és az Eibar (30) közül három kiesik.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×