eur:
394.9
usd:
367.07
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka és Kós Hubert remek idővel döntős

Németh Nándor negyedik, Kalmár Ákos hatodik lett az úszó Eb-n a Duna Arénában.

Kalmár Ákos volt a szerdai döntők első magyar versenyzője a budapesti vizes Európa-bajnokságon. Férfi 1500 gyorson hatodik lett 15:04.61 perces eredménnyel. A számot az ukrán Romancsuk nyerte.

A férfiak 100 m gyorsúszás döntőjében Németh Nándor volt érdekelt, és nagyot hajrázott a táv második felén, közel volt a dobogóhoz, de végül egy tizeddel lemaradva, 47.84-nel a negyedik helyen végzett. Ez új országos rekord. A győztes az orosz Kolesnyikov lett 47.37-tel.

A férfi 100 méteres hátúszás középdöntőjéből Kovács Benedek (54.36) és Bohus Richárd (54.42) sem jutott tovább, futamukban ötödik, illetve hatodik helyen végeztek. A fináléhoz 53.34 kellett volna.

200 női pillangón Hosszú Katinka nagy csatát vívott a dán Bachhal a középdöntőben, végül 2:08.75-tel, két tizedes előnnyel nyerte meg futamát. A második középdöntőben Kapás Boglárka, a szám világbajnoki címvédője magabiztosabban, 2:07.25-tel diadalmaskodott. Csak emlékeztetőül, két éve a vb-t 2:06.78-cal nyerte meg Dél-Koreában. A csütörtöki döntőbe a két magyar a két legjobb idővel került.

Cseh László 200 vegyesen a középdöntőben a harmadik lett 1:58.45-tel, ez egy századdal jobb a délelőtti eredményénél. Száznál még első helyen fordult, aztán visszaesett, de sikerült megőriznie a harmadik helyet. A másik középdöntőben Kós Hubert első helyen állt 50 és 100 méternél is, mellúszásban a svájci Desplanches megelőzte, de a gyorsra még maradt erő, és a magyar tehetség megnyerte futamát 1:56.99-cel.

Az idő új junior világrekord.

Kós Hubert első, Cseh László hetedik helyen jutott a csütörtöki fináléba.

Női 200 gyorson Veres Laura volt közelebb a döntőhöz, a 15 éves versenyző 1:59.50 ideje a tizedik helyre volt elég összetettben. Fábián Fanni 2:00.06-tal a 14. lett.

Milák Kristóf megnyerte a 200 méteres pillangóúszás döntőjét, Kenderesi Tamás pedig harmadik lett. Erről itt olvashat bővebben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×