eur:
396.05
usd:
369.4
bux:
71913.72
2024. július 2. kedd Ottó
Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint Cosimo Inguscio és Giovanni Constantino, segítők (elöl b-j) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2020. szeptember 5-én, a Nemzetek Ligája másnapi Magyarország-Oroszország mérkőzése előtt.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Jövő héten indul a Rossi-csapat nagy menetelése

Telkiben már a keret nagyobbik része edzésbe áll, néhány légiós csak később csatlakozik.

Jövő hétfőn, május 17-én elkezdi a munkát az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott. Telkiben 17 játékossal indul a gyakorlás: az OTP Bank Ligában szereplő futballisták mellett két légiósnak, a ciprusi Omoniával aranyérmes Lang Ádámnak és az angol másodosztályú Bristol Cityben játszó Nagy Ádámnak vezényelhet edzést Marco Rossi szövetségi kapitány – írja a Nemzeti Sport.

Néhány nappal később csatlakozik hozzájuk a Törökországból hazatérő Szalai Attila és Varga Kevin. A Süper Lig szombaton fejeződik be, a Fenerbahce védője és a Kasimpasa támadója néhány napnyi pihenő után ismét edzésre jelentkezik Telkiben.

A keret május 24-én utazik el Ausztriába, ahol június 2-ig folytatja a munkát, és ott már teljessé válik a csapat. A Bundesligában játszó Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland és Szalai Ádám is itt csatlakozik a társakhoz, valamint a dunaszerdahelyi Schäfer András és az Eszéken játszó Kleinheisler László is ekkor állhat edzésbe, valamennyiük számára május 22-én ér véget a bajnokság. Várhatóan Kecskés Ákos is Ausztriában edzhet először a csapattal, ő egyelőre rehabilitációs munkát végez.

Az amerikai bajnokságban, az MLS-ben játszó Gazdag Dániel és Schön Szabolcs is Ausztriába utazhat. A kerettagok közül utolsóként Holender Filipre várhat a stáb, a belgrádi Partizan játékoa még május 25-én a szerb kupa döntőjében lesz érdekelt.

A válogatott két felkészülési meccset játszik majd az Eb előtt: június 4-én Ciprus, június 8-án Írország lesz az ellenfél.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×