eur:
393.09
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Bayern München játékosai csapatuk második gólját ünneplik az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának elődöntőjében játszott mérkőzésen Lisszabonban 2020. augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Miguel A. Lopes

A Bayern bajnok, a Chelsea ellen kikapó City még nem

A Bayern München az RB Leipzig veresége után már bajnokként lépett pályára, aztán meg sem állt féltucat gólig. A Manchester City kikapott otthon a Chelsea-től. A Barcelona kétpontos hátrányban maradt a Camp Nouban 0-0-ra végző Atléticóval szemben.

Számos nyitott kérdésre választ kaphatunk ma az európai csúcsfutballban. A kulcsmérkőzések: Borussia Dortmund–RB Leipzig (15.30), Barcelona–Atlético Madrid (16.15), Internazionale–Sampdoria (18.00), Manchester City–Chelsea (18.30), Bayern München–Mönchengladbach (18.30).

BUNDESLIGA 1, DORTMUND–RB LEIPZIG: A BVB-ben nem kezd Erling Haaland, az RB Leipzigben viszont pályán a két magyar válogatott, Gulácsi Péter és Willi Orbán. Érdekes, hogy a két csapat csütörtökön is találkozik egymással, mégpedig a Német Kupa döntőjében.

PREMIER LEAGUE, LEEDS UNITED–TOTTENHAM 3-1 (végeredmény). A Spurs így nem tudott faragni a hátrányából az előttük álló csapatokkal szemben, azok közül, akiket egyáltalán matematikailag befoghat, az ötödik West Ham United előnye két, a Chelseaé öt pont (mindkettő egy mérkőzéssel kevesebbet játszott), a Leicester Cityé pedig hét pont. A Manchester Unitedé kilenc,ráadásul két meccsel is kevesebbet játszott. E négyből legalább kettőt meg kellenme előznie a Tottenhamnek.

BUNDESLIGA 1, DORTMUND–RB LEIPZIG 1-0. Bár az első helyzet a lipcsei Hvang előtt adódott, a 7. percben vezetést szerzett a még a BL-indulást érő helyekért küzdő Dortmund. Thorgen Hazard bravúros előkészítése után Marco Reus látványos gólt lőtt közelről Gulácsi Péter kapujába. Jelen állás szerint a Dortmund fellépett az RB Leipzig mögé harmadiknak, a Bayern pedig már az esti mérkőzés kezdete előtt bajnok.

BUNDESLIGA 1, WOLFSBURG–UNION BERLIN 1-0. A horvát Josip Brekalo góljával előnyben a „farkasok”. Ezzel visszaelőzték a harmadik helyen a Dortmundot. A vesztett pontokat tekintve a holnap a Mainzot fogadó Eintracht Frankfurt is jobban áll a sárga-feketéknél.

SERIE A, SPEZIA–NAPOLI 0-3. A Napoli egy félidő alatt eldöntötte a három pont sorsát a Spezia ellen, a gólokat Zielinski és Osimhen (2) szerezték. Az olasz élvonalban az Inter már bajnok, de a BL-indulást jelentő 2-4. helyekért még nagy a harc, most a Napoli áll a második helyen a virtuális tabellán, de a riválisok később kezdenek.

BUNDESLIGA 1, DORTMUND–RB LEIPZIG 1-0. Félidő, vezet a Dortmund, jelen állás szerint bajnok a Bayern München.

LA LIGA, FC BARCELONA–ATLÉTICO MADRID. Megkezdődött a spanyol élvonal egyik hétvégi ranadója, a Real Madrid és a Sevilla majd vasárnap este kilenckor lép pályára. A favorit a Barcelona, az Atlético immár 14 bajnoki mérkőzés óta nyeretlen a Camp Nouban.

BUNDESLIGA 1, DORTMUND–RB LEIPZIG 2-0. Guerreiro előkészítése után Jadon Sancho növelte a Dortmund előnyét.

LA LIGA, FC BARCELONA–ATLÉTICO MADRID 0-0. Az első félórában nem esett gól, Sergi Busquets, Szaviccsal összefejelve, fejsérülést szenvedett, le kellett cserélni.

LA LIGA, FC BARCELONA–ATLÉTICO MADRID 0-0. Maradt az eredmény, de ennek a Barca örülhet, Ter Stegen kétszer is bravúrral védett.

SERIE A, SPEZIA–NAPOLI 1-4 (végeredmény). Véget ért a mérkőzés, a Napoli fellépett a második helyre, de riválisai még játszanak a fordulóban. Azonos időben ért véget: Udinese–Bologna 1-1.

BUNDESLIGA 1, DORTMUND–RB LEIPZIG 2-1. Klostermann szépített.

BUNDESLIGA 1, DORTMUND–RB LEIPZIG 2-2. Dani Olmo kiegyenlített. Ettől még bajnok lenne a Bayern, de a Dortmundnak nagyon fog hiányozni az elveszített két pont, ha nem tud újítani, gólt szerezni.

BUNDESLIGA 1, DORTMUND–RB LEIPZIG 3-2. „Feltámadt” a BVB az utolsó percekre, miként a második találatnál, Jadon Sancho újra gólra váltotta Raphael Guerreiro labdáját.

BUNDESLIGA 1, DORTMUND–RB LEIPZIG 3-2 (végeredmény). Véglegesség vált: a Bayern München sorozatban kilencedszer is a Bundesliga 1. bajnoka lett. Az RB Leipzig továbbra is második, a Borussia Dortmund versenyben van a BL-indulásért, de az előtte álló Wolfsburg is nyert (Wolfsburg–Union Berlin 3-0). A forduló előtt még szintén a sárga-feketék előtt álló Eintracht Frankfurt holnap mérkőzik a Mainzcal.

LA LIGA, FC BARCELONA–ATLÉTICO MADRID 0-0. A 70. percben a csereként beállt Araujo fejjel bevette az Atlético kapuját, de lesről. A másik oldalon Suárez lőtt a kapuba, de előtte Carrasco szabálytalankodott Piquével szemben.

LA LIGA, FC BARCELONA–ATLÉTICO MADRID 0-0 (végeredmény). Nem hozott gólt a rangadó. A Barcelona a 2020–2021-es idényben nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni sem a Real Madrid, sem pedig az Atlético ellen. A La Liga állása a 35. fordulóban, a vasárnapi Real Madrid–Sevilla-rangadó előtt: 1. Atlético 77 pont, 2. Barcelona 75, 3. Real Madrid 74, 4. Sevilla 70.

PREMIER LEAGUE, SHEFFIELD UNITED–CRYSTAL PALACE 0-2 (végeredmény). A Crystal Palace biztosította következő szezonbeli tagságát az angol labdarúgó Premier League-ben, miután a 35. forduló szombati játéknapján 2-0-ra győzött a sereghajtó, már kiesett Sheffield United vendégeként.

SERIE A, INTERNAZIONALE–SAMPDORIA 1-0. Az új olasz bajnok néhány perc alatt előnybe került a San Siróban, mégpedig Roberto Gagliardini találatával.

PREMIER LEAGUE, MANCHESTER CITY–CHELSEA 0-0. Pep Guardiola alaposan átszervezte csapatát a keddi BL-mérkőzéshez képest, mindössze ketten maradtak a kezdőcsapatban, Ederson és Rubén Días. Thomas Tuchel Chelsea-jében ez a szám hat, Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Kante, Chilwell és Werner maradt.

BUNDESLIGA 1., BAYERN MÜNCHEN–MÖNCHENGLADBACH 1-0. Két perc alatt vezetést szerzett Németország régi-új bajnoka, a tizedik bajnoki címét ünneplő, s az idény végén távozó David Alaba labdáját Robert Lewandowski küldte a kapuba. A lengyel szupersztárnak ez volt a 37. gólja a bajnoki idényben. A statisztikusok szerint Lewandowski még soha nem szerzett ilyen gyorsan gólt Bundesliga-mérkőzésen, pedig ez volt a 274. találata.

SERIE A, INTERNAZIONALE–SAMPDORIA 3-1. A szünetben kétgólos előnyben az Inter, Gagliardini után a chilei Alexis Sánchez duplázott, közben Keita Balde szépített.

BUNDESLIGA 1., BAYERN MÜNCHEN–MÖNCHENGLADBACH 2-0. A másik tízszeres német bajnok (Thomas Müller) pedig gólt szerzett, Jamal Musiala előkészítése után.

BUNDESLIGA 1., BAYERN MÜNCHEN–MÖNCHENGLADBACH 3-0. Megvan Lewandowski 38. gólja a Bundesliga-idényben. A rekordot Gerd Müller tartja 1972 óta, 40 góllal.

PREMIER LEAGUE, MANCHESTER CITY–CHELSEA 0-0. Timo Werner lesgólt lőtt.

PREMIER LEAGUE, MANCHESTER CITY–CHELSEA 1-0. A klublegenda Sergio Agüero előkészítése után Raheem Sterling vezetést szerzett. Ha így marad, egy óra múlva bajnok a City.

PREMIER LEAGUE, MANCHESTER CITY–CHELSEA 1-0. Lehetett volna kétgólos is az előny, Gabriel Jesus büntetőt harcolt ki. Agüero túl lazán lőtte, rosszul „panenkázott”.

BUNDESLIGA 1., BAYERN MÜNCHEN–MÖNCHENGLADBACH 4-0. Lewandowski ezúttal előkészített, Kingsley Coman a gólszerző.

SERIE A, INTERNAZIONALE–SAMPDORIA 4-1. Újabb Inter-gól, szerzője Andrea Pinamonti. Először szerzett gólt a Serie A-ban az Inter mezében.

SERIE A, INTERNAZIONALE–SAMPDORIA 5-1. Lautaro Martínez tizenegyesével növelte előnyét Antonio Conte csapata. Előkelő társasághoz csatlakozott, Romelu Lukaku és Luis Muriel után harmadikként mondhatja el magáról, hogy legalább hat gólt szerzett ballal és jobbal is a mostani Serie A-idényben.

SERIE A, INTERNAZIONALE–SAMPDORIA 5-1 (végeredmény). Conte csapata január 3. óta először szerzett öt gólt a Serie A-ban. Sorozatban a 14. hazai bajnoki győzelmüket aratták a fekete-kékek, ez klubrekord.

BUNDESLIGA 1., BAYERN MÜNCHEN–MÖNCHENGLADBACH 5-0. Lewandowski mesterhármast ért el. A 39. gólja volt ez a bajnoki idényben, már csak egy találatnyira van Gerd Müller rekordjától, lesz még két mérkőzése, hogy beérje a (német) Nemzet Bombázóját.

PREMIER LEAGUE, MANCHESTER CITY–CHELSEA 1-1. Hakim Zijes megváltotta a helyét a BL-döntőre. Ki lehet hagyni azt a csatárt, aki az FA-kupa-elődöntő után a bajnokin is gólt szerzett tavasszal a Man City ellen?

BUNDESLIGA 1., BAYERN MÜNCHEN–MÖNCHENGLADBACH 6-0 (végeredmény). Leroy Sané állította be a végeredményt.

PREMIER LEAGUE, MANCHESTER CITY–CHELSEA 1-2. Elmarad a bajnokavatás, sőt előnyben a Chelsea. Marcos Alonso értékesítette Timo Werner passzát.

PREMIER LEAGUE, MANCHESTER CITY–CHELSEA 1-2 (végeredmény). A londoni Kékek tavasszal másodszor is megverték a Cityt. Pep Guardiola együttese a legutóbbi négy hazai bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített. A nap végén az élcsoport állása: 1. Manchester City 80 pont (35 mérkőzés), 2. Manchester United 67 (33), 3. Chelsea 64 (35), 4. Leicester 63 (35).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×