eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Magyar olimpikonok arcképeit ábrázoló falfestés egy tűzfalon a belvárosi Városháza parkban 2019. augusztus 16-án.
Nyitókép: Mónus Márton

103 olimpikonunk nem kér koronavírus-oltást - így állnak a számok

A MOB részletes számokkal jelentkezett, de egyéb aktualitásokról is tárgyalt.

A tokiói olimpiai részvétel előkészületeinek tájékoztatóját is napirendre tűzte a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége az április 14-ei ülésén - olvasható az Olimpia.hu portálon 100 nappal a játékok előtt.

Az ülés egyik kiemelt jelentőségű témájaként tájékoztató hangzott el a tokiói olimpiai előkészületekről, a járvány miatt várható szigorításokról. Az egy évvel elhalasztott játékok megnyitójára kereken 100 nap múlva, július 23-án kerül sor. Az aktualitásokról Dósa Viktória beszélt. Jó hírként kiemelte: a magyar csapat jól áll a kvótákkal,

a csapat létszáma várhatóan eléri a rióit (150-160 fő).

Hangsúlyozta azonban, hogy komoly szigorításokkal kell majd Tokióban szembenézni.

„Az IOC és a szervezőbizottság újabb és újabb döntéseket hoz, hétről hétre jönnek ki a friss információk, ami az előzetes szervezést is bonyolítja. Az biztos, hogy a szervezők a versenyekre fókuszálnak, és szeretnék az egészségbiztonságot a legmagasabb szinten garantálni. Több feltétel még bizonytalan, további korlátozások várhatók. A részleteket tartalmazó Playbook újabb frissítése április végén várható” – fogalmazott a tokiói csapat vezetője.

Vékássy Bálint hozzátette, mintegy 90 ezer akkreditált vendéget – köztök 11 ezer sportolót – várnak Tokióba. A MOB főtitkára elmondta, hogy a MOB május 4-én online sportági tájékoztató keretein belül szeretné megosztani a legfrissebb információkat az érintettekkel.

Vékássy Bálint beszélt az új alapszabály és az olimpiára készülő sportolók oltásának aktualitásairól. A főtitkár elmondta, hogy az új dokumentum korábban a bizottságokat már „megjárta”, a MOB-tagok is hozzátehették észrevételeiket, kiegészítéseiket; a hivatalos eljárás szerint jóvá kell hagyatni a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a Törvényszékkel, majd a véglegesnek ítélt dokumentumot a MOB elnöksége a közgyűlés elé terjeszti.

Arról is beszámolt, hogy lezárult a Magyar Olimpiai Bizottság oltási programjának első köre, amelynek során – az előzetes listán 868 nyári és téli sportoló szerepelt – eddig (január 29. és április 14. között) 665-en kapták meg legalább az első oltást, 512-en a másodikat is. Kiemelte, hogy 32-en kiskorúak, 20-an a betegség miatt még nem kaphatták meg a vakcinát, 103-an nem kérik, 37-en pedig várólistán szerepelnek, a következő körben lesznek oltva.

Összesen 702 sportoló lesz beoltva.

A grémium tagjai határozottan felhívták a figyelmet az oltás fontosságára, noha a NOB az olimpiai részvétel esetében ezt nem teszi kötelezővé.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×