eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A Győr edzője, Danyi Gábor a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában, a 2. csoportban játszott Győri Audi ETO KC - Brest Bretagne mérkőzésen a győri Audi Arénában 2020. január 26-án. A találkozó 27-27-es döntetlennel zárult.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

A Győr már a négyes döntőben érezheti magát

A második félidőben állva hagyta ellenfelét Danyi Gábor csapata.

A címvédő Győri Audi ETO KC 30-19-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati, első mérkőzésén.

A vendégek közül Faluvégi Dorottya és Puhalák Szidónia, a hazaiak keretéből pedig Majda Mehmedovic és Andrea Lekic hiányzott.

Amandine Leynaud bravúros védéseire alapozva remekül kezdett a Győr, és mivel a hazaiak védekezése nem volt kellően hatékony, a címvédő nyolc perc után 6-2-re vezetett. A 17. percben is négy gól volt a különbség, ezt követően viszont a montenegróiak - egy időkérés és több csere után - felzárkóztak 10-9-re. Egyenlíteni kettős emberelőnyben, majd létszámfölényes támadójátékot alkalmazva sem tudtak, sőt az újra lendületbe került vendégek egy 6-1-es sorozattal tetemes előnybe kerültek a szünet előtt.

Az ETO kiváló védekezése miatt a Buducnost alig-alig tudott helyzetbe kerülni a második félidő elején, így a 37. percben már 20-12 volt az állás, a meccs háromnegyedénél pedig tízgólos különbség alakult ki a csapatok között. A hazaiak 21 perc alatt mindössze háromszor voltak eredményesek, ezt kihasználva a Győr már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást, hiszen a vártnál is fölényesebben győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa a győri Stine Oftedal volt, aki 11 lövésből kilenc gólt lőtt. Csapattársa, Amandine Leynaud 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A házigazdáknál Jovanka Radicevic és Allison Pineau öt-öt találattal zárt.

A győriek rekordot jelentő, 54 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek a BL-ben. Ebben az időszakban 47 győzelem és hét döntetlen a mérlegük.

A párharc visszavágóját jövő szombaton rendezik.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×