eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Kovács Anikó/MVLSZ

Trieszt után a Tüskeuszodában is legyőzték a női pólósok Hollandiát

A világliga-selejtezőtorna keretein belül játszott hivatalos felkészülési mérkőzésen a Bíró Attila irányította női válogatott 17-14-re nyert a holland csapat ellen.

A magyar női vízilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 17-14-re legyőzte Hollandiát szerdán, a Tüskeuszodában.

Az első negyedben az Európa-bajnoki bronzérmes magyaroknak minden összejött a kissé álmos hollandokkal szemben, akik a második felvonásra kapuscserével éledtek fel. Az addig egyemberes ellenfél - az első öt holland gólból négyet Maartje Keuning szerzett - védőjátéka nagyságrendet javult, és a vendégcsapat a döntetlenre hozott második felvonást követően a harmadik végére már a mérkőzés állását is kiegyenlítette (13-13). A záró negyedre a magyarok is kapust váltottak, a kezdő Kasó Orsolya helyét Gangl Edina foglalta el, de a lendületbe jött hollandok a mérkőzésen először így is megszerezték a vezetést. Ezzel azonban el is lőtték az összes puskaporukat, míg a magyarok válasz nélkül maradt négy góllal a maguk javára döntötték el az összecsapást.

Bíró Attila szövetségi kapitány biztos ötkarikás résztvevő együttese kedden már a spanyolokkal vívott edzőmeccset, a folytatásban csütörtökön az Universiade-válogatottal, pénteken a görögökkel, szombaton ismét a spanyolokkal találkozik a Tüskeuszodában, ahol a nemzetközi mezőny a világliga budapesti helyszínén zajló európai selejtező-mérkőzéseit játssza. A magyarok ott a már korábban lejátszott hat mérkőzésükön 16 pontot szereztek, amellyel az élen állnak.

Magyarország-Hollandia 17-14 (7-3, 4-4, 2-6, 4-1)

a magyar gólszerzők: Keszthelyi 4, Antal, Parkes 3-3, Szilágyi, Vályi 2-2, Garda, Illés, Leimeter

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×