eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Irina Alekszandrova a kazah (k), valamint Klujber Katrin (b) és Kisfaludy Anett (j), a magyar válogatott játékosa a kézilabda női olimpiai selejtező 2. csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. március 19-én.
Nyitókép: Irina Alekszandrova a kazah (k), valamint Klujber Katrin (b) és Kisfaludy Anett (j), a magyar válogatott játékosa a kézilabda női olimpiai selejtező 2. csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. március 19-én. MTI/Illyés Tibor

Női kézilabda olimpiai selejtező - Huszonhét gólos sikerrel kezdett a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 46-19-re legyőzte Kazahsztánt pénteken a győri olimpiai selejtezőtorna első fordulójában.

A magyarok szombaton Szerbiával, vasárnap az olimpiai címvédő Oroszországgal mérkőznek, az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra a torna első két helyezettje jut ki.

Eredmény, 1. forduló, 2. csoport:

Magyarország-Kazahsztán 46-19 (20-8)

Győr, zárt kapuk mögött, v.: Nastase, Stancu (románok)

lövések/gólok: 56/46, illetve 47/19

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/3

kiállítások: 8, illetve 4 perc

Magyarország:

Bíró - Márton 3, Tomori, Kisfaludy 2, Kovacsics 4, Klujber 6, Lukács 7, cserék: Szöllősi-Zácsik 4, Szucsánszki 1, Kiss N. 5, Helembai 5, Csiszár-Szekeres, Schatzl 3, Kovács A. 2, Háfra 4, Janurik, szövetségi kapitány: Elek Gábor

Bár a győri mérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik, a magyar játékosok érezhetik a szurkolók bíztatását és támogatását, ugyanis a leglelkesebb drukkerek a válogatott szálláshelye és az Audi Aréna közötti útszakasz mentén nemzeti színű zászlókkal, léggömbökkel, szalagokkal és transzperensekkel díszítették fel a lámpaoszlopokat, korlátokat.

A magyar keretből ezen a meccsen Szikora Melinda, Tóvizi Petra és Vámos Petra maradt ki. Az első gólt a kazahok lőtték, majd a házigazdák 3-0-s sorozata következett, ezután a 12. percig felváltva estek a gólok (7-6). A magyar együttes támadásban jól teljesített, és amikor a védekezése is hatékonyabbá vált, eldöntötte a mérkőzést, ugyanis a folytatásban az ellenfél csupán kétszer talált be a szünetig (20-8).

A kazahok csupán 14 játékost neveztek a meccsre, de közülük is elveszítették Veronika Hargyinát, aki a 23. percben azonnali piros lapot kapott szándékos szabálytalanság miatt. Elek Gábor szövetségi kapitány már az első félidőben minden magyar játékosnak lehetőséget tudott adni.

A második félidőben is szinte minden gyors ellentámadását góllal fejezte be a magyar együttes, amely továbbra is remekül védekezett, így percről percre növelte a különbséget az edzőmérkőzés-hangulatúvá vált találkozón. A 41. percben már húsz gól volt a különbség a csapatok között, de a beálló körüli védekezés nem működött hatékonyan, ezért Elek Gábor időt kért. Az utolsó tíz percben tovább növelte előnyét a magyar együttes, amely így a vártnál is fölényesebb sikerrel kezdte a tornát.

A magyar kapusok közül Janurik Kinga tíz, Bíró Blanka nyolc védéssel járult hozzá a győzelemhez. A kazahok legeredményesebb játékosa Irina Alekszandrova volt, aki 14 lövésből öt gólt lőtt.

A további program:

Oroszország-Szerbia 20.00

szombat:

Magyarország-Szerbia 17.30

Oroszország-Kazahsztán 20.30

vasárnap:

Szerbia-Kazahsztán 17.30

Magyarország-Oroszország 20.30

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×