eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68266.3
2024. május 17. péntek Paszkál
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője csapatának a Bayern München ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. február 5-i mérkőzésén a berlini Olimpiai Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty Images pool/Boris Streubel

Dárdai Pál: önmagammal is szembe kell néznem

Görcsösséget látott játékosain a Hertha edzője, csapata továbbra is a kiesőzóna közelében áll.

A Hertha BSC-nek nem jött össze a bravúr, 2-0-ra kikapott a Dortmund otthonában a Bundesliga 25. fordulójában. A berliniek vezetőedzője a meccs után arról beszélt, csalódott játékosai teljesítménye miatt

„Az első félidőben jól játszottunk, próbáltunk helyzeteket kialakítani, ám az utolsó pillanatokban hol a passz nem sikerült jól, hol pedig rossz döntéseket hoztunk. A szünet után bátrabban akartunk játszani, és a változtatás céljából friss emberek is beálltak a kispadról. Ezek után aggodalommal töltött el, hogy se rendes pontrúgásunk, se egy szögletünk nem volt, amelyből veszélyeztetni tudtunk volna. Teljesen mást beszéltünk meg a meccs előtt” – idézte Dárdai Pált a Nemzeti Sport Online a Kicker alapján.

A Hertha vezetőedzője úgy véli, játékosai nem mutatták meg igazi arcukat.

„Támadni felszabadultan kell. A srácok tehetségesek, ezt ma is megmutatták. De láttam rajtuk a görcsösséget, és ez nem jó.

Szabadnak kell lenniük a pályán is, nem csak az edzéseken.”

Azt mondta, játékosainak és saját magának is önkritikára van szüksége.

„Beszélgetnünk kell a játékosokkal arról, hogy lehet, változtatniuk kell az edzésmunkájukon. De mindenekelőtt önmagammal is szembe kell néznem, hogy én mit csinálhattam rosszul” – fejtette ki.

A Hertha a még bentmaradást érő 15. helyen áll, de ugyanannyi pontja van, mint a Mainznak.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×