eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A győri Stine Bredal Oftedal (j) és Alicia Stolle, a Ferencváros játékosa (k) a női kézilabda NB I Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésén a győri Audi Arénában 2021. február 3-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Folytatta hibátlan sorozatát a Győr

A címvédő házigazdaként 32-28-ra nyert a német Bietigheim ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 53 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Ebben az időszakban 46 győzelem és hét döntetlen a mérlegük. A negyeddöntőben a Ferencvárossal vagy a montenegrói Buducnost Podgoricával találkoznak.

A vendégek csupán tíz mezőnyjátékossal érkeztek a visszavágóra, amely a Győr múlt vasárnapi 37-20-as idegenbeli sikere miatt már csak formalitás volt.

A hazai csapat remekül kezdett (5-1), majd jelentős előnye tudatában némileg kiengedett, támadásban és védekezésben is pontatlanabbá vált. Ezt gyors ellenakciókkal használták ki a motiváltabbnak tűnő németek, Kim Naidziniavicius és Xenia Smits vezérletével 9-8-ra felzárkóztak, és a szünetben is csak háromgólos hátrányban voltak. Az ETO kézben tartotta az első félidőt, de szellős védekezése miatt szokatlanul sok gólt kapott.

A győriek norvég kapusa, a csereként beállt Silje Solberg három védéssel mutatkozott be a második félidő elején, erre alapozva csapata megduplázta a különbséget (24-18). A folytatásban felváltva estek a gólok, Solberg további bravúrokat mutatott be, csapata ezúttal is magabiztosan nyert, a Bietigheim pedig - az első mérkőzéssel ellentétben - most tisztesen helyt állt.

A mezőny legeredményesebb játékosa Naidziniavicius volt hét góllal, Amelie Berger hat, a győriek közül Estelle Nze Minko szintén hat, Veronica Kristiansen öt találattal zárt. Silje Solberg nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×