eur:
393.54
usd:
364.5
bux:
71923.27
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az AtleticodeMadrid.com által közreadott képen Luis Suárez uruguayi csatár, miután orvosi vizsgálaton vett részt Navarrában 2020. szeptember 25-én. A 33 éves Suárez hat év után távozott a Barcelonától, miután kétéves szerződést kötött az Atlético Madrid labdarúgócsapatával.
Nyitókép: MTI/EPA/AtleticodeMadrid.com/Alex Marin

Luis Suárez nagy híve a Chelsea edzője

Egy olyan csatár lehet az Atlético Madrid első számú „fegyvere” a Chelsea elleni, ma esti Bajnokok ligája-mérkőzésen, akit a Kékek edzője, Thomas Tuchel a nyáron le akart igazolni. Igaz, Luis Suárezt még nem Londonba, hanem Párizsba, a PSG-hez akarta hívni.

Tuchel tavaly augusztusban ott volt Lisszabonban – csapatával a döntőbe jutott a BL 2019–2020-as kiírásában –, amikor a Barcelona nyolcat kapott a Bayern Münchentől,. Néhány nappal később egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy Luís Suárezre nem tart igényt az új edző, Ronald Koeman. Az uruguayi csatár ügynöke tárgyalt a Juventusszal, Suárez végül az Atléticóhoz ment, de puhatolózott a PSG is. „Ki ne akarná leszerződtetni a világ egyik legjobb csatárát?” – tette hozzá most, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, a brit média szerint.

A német edző (s első számú segítője, Löw Zsolt) hét mérkőzést vívott eddig a Chelsea-vel, még veretlen, öt győzelme van, két döntetlen mellett. Eddigi legnagyobb feladatuk az Atlético Madrid elleni, ma esti, bukaresti nyolcaddöntő, amelyben minden bizonnyal Luís Suárez vezeti majd az Atlético támadásait. A Barcelonától igazolt csatár a mostani szezonban a piros-fehér-kékek legeredményesebb csatára.

Mind a két csapatnak lesznek hiányzói, de ebből a szempontból Diego Simeone és az Atléti rosszabbul áll. Trippier eltiltott, Herrera, Giménez, Carrasco és Vrsaljko egyaránt sérült. A Chelsea-nél az UEFA honlapja szerint Thiago Silva az egyetlen sérült.

Ameddig a Chelsea a Werner, Giroud kettőssel, az Atlético a Félix, Suárez duóval támadhat majd.

A két csapat egymás elleni örökmérlege kiegyenlített, hét mérkőzésen két-két angol és spanyol siker mellett három döntetlen született. Az Atlético 2012-ben a Chelsea 4-1-es legyőzésével hódította el az Európai Szuperkupát, a 2014-es BL-elődöntős párharcból pedig szintén a spanyolok jöttek ki jobban, idegenbeli sikerüknek köszönhetően 3-1-es összesítéssel jutottak a fináléba. A Chelsea 2009-ben és 2017-ben, csoportkörös találkozón tudta eddig megverni az Atléticót, egyszer otthon, egyszer pedig idegenben.

A nap másik mérkőzésén a Bayern München a római Olimpicóban a Lazióval játszik. Az olaszok a hétvégén 1-0-ra nyertek a Sampdoria ellen, bizakodva várják a címvédőt. Az olaszok első számú kapusa, a világ- és Európa-bajnok Pepe Reina a 2014–2015-ös idényben a Bayern kapusa volt, ismeri a leendő ellenfél kulcsembereit.

A bajorok az elmúlt héten öt bajnoki pontot is elveszítettek, de a BL-mérlegük az elmúlt években lenyűgöző. A mostani találkozó előtt nagyon sok a sérültjük, Pavard, Thomas Müller, Tolisso, Gnabry, Douglas Costa, Nübel, Nianzou is hiányzik majd, közülük az első öt tudása alapján biztosan kezdő lenne a Lazióban.

A Bayern München és a Lazio korábban még nem találkozott egymással az európai kupaporondon.

Mindkét ma esti mérkőzés kilenc órakor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nagy változások jönnek a földek öröklésében

Nagy változások jönnek a földek öröklésében

Változnak a földekkel kapcsolatos hagyatéki eljárás szabályai július elejétől. Egyszerűbbé és gyorsabbá válik az eljárás azoknál a kisértékű földeknél, amelyek az elhunyt tulajdonos nevén maradtak, és az ingatlan-nyilvántartás digitalizációja miatt indult meg a tulajdonjog rendezése - derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara közleményéből. Másik változás, hogy azok az örökösök, akik nem tartanak igényt egyes ingatlanokra, például kisértékű földterületekre, az eddiginél egyszerűbben és költségek nélkül ajánlhatják fel azt az államnak. Kedvezően módosulnak az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére irányuló szabályok is a közjegyzői eljárás keretében. A Magyar Országos Közjegyző Kamara álláspontja szerint a módosításokkal egyszerűsödnek és észszerűsödnek a hagyatéki eljárások, amely segíti az örökösöket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×