eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Lékai Máté (k) és a francia Dika Mem (b) a férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen az egyiptomi Alexandriában 2021. január 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Anne-Christine Poujoulat/POOL

Gulyás István: ez a morál és küzdeni tudás ritka egy csapatnál

A szövetségi kapitány leszögezte, a magyar férfi kézilabda-válogatott elérte a célját azzal, hogy a negyeddöntőbe jutott az egyiptomi világbajnokságon.

"Kicsit keserű most a szánk íze, de remélem, hogy ez néhány napon belül elmúlik. Megpróbálunk a jóból építkezni. Többször nüánszokon múltak a helyzetek, de végül az ötödik helyen zártunk és elértük a célunkat" - nyilatkozta az edző szerda este az M4 Sporton.

A magyarok a Zöld-foki Köztársaság, Uruguay és Németország legyőzésének köszönhetően a maximális négy pontot vitték magukkal a csoportkörből a középdöntőbe, ahol Brazília és Lengyelország ellen is nyertek, az Európa-bajnok Spanyolországtól viszont kikaptak. A szerdai negyeddöntőben hosszabbítás után 35-32-re kikaptak a hatszoros vb-aranyérmes Franciaországtól, így búcsúztak a további küzdelmektől, és minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen végeztek.

Ez a 27. férfi világbajnokság, és a 21., amelyen a magyarok is szerepelnek. Két legjobb eredményük az 1986-os második és az 1997-es negyedik helyezés.

"Úgy jöttünk el, hogy próbáljunk meg minél több örömet szerezni a szurkolóinknak, és reméljük, ez sikerült.

Összességében a válogatott lépett egyet előre, és ez jó jel a jövőre nézve"

- vélekedett Gulyás.

Bánhidi Bence, a válogatott hat gólig jutó beállója felidézte, hogy a rendes játékidő utolsó három percében sikerült egyenlíteniük háromgólos hátrányból, de a hosszabbítás nem úgy alakult, ahogyan szerették volna.

"Mindent megtettünk, hogy a legjobb négybe kerüljünk. A csapat minden dicséretet megérdemel, tudtunk küzdeni egymásért, Magyarországért. Ez a morál és küzdeni tudás, akarás, ami közöttünk van, ritka egy csapatnál, ezt most mi zsebre tesszük és visszük tovább magunkkal" - hangsúlyozta a mérkőzés legjobbjának megválasztott szegedi kézilabdázó, aki 29 góllal zárta a tornát.

Az irányító Lékai Máté úgy fogalmazott: tudták, hogy nagyon erős ellenféllel találkoznak, és büszke a csapatra, mert mindent megtettek.

"Visszahoztuk három gólról, küzdöttünk, akartunk. A szívünket, lelkünket kitettük, nem adtuk fel egyetlen pillanatra sem. Ez a csapat nagyon együtt van, folyamatosan fejlődik, van arca, taktikája, de a legfontosabb, hogy egy igazi nagybetűs csapat" - nyilatkozta a tornán 25 gólig jutott veszprémi játékos.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×