eur:
387.73
usd:
357.77
bux:
68109.76
2024. május 17. péntek Paszkál
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője csapatának a VfB Stuttgart ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. május 4-i mérkőzésén Berlinben.
Nyitókép: MTI/EPA/Felipe Trueba

Dárdai Pál: őrült időszak vár ránk

A magyar edzőnek magát kellett meggyőznie, hogy ismét leüljön a Hertha BSC kispadjára, és egyelőre fél évre tervez.

Dárdai Pál nem tervezte, hogy visszatér a Hertha kispadjára.

„Nyár óta vezettem az U16-os csapatot, remekül éreztem magam, élveztem a munkát, haladtunk is szépen a srácokkal. Egyáltalán nem volt tervben, hogy átülök a felnőttek kispadjára” – mondta a Nemzeti Sportnak.

Az edző hozzátette: inkább magát kellett meggyőznie, hogy vállalja el a felkérést.

„Hétfő reggel még arra hajlottam, hogy nem vállalom, de... Aki ismer, tisztában van azzal, milyen sokat jelent nekem a Hertha.

A szívem mélyén tudtam, hogy segítenem kell. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mi több, állítom, hogy nehezebb szituációban veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt. Az első nehézséget ugyanakkor már leküzdöttem: amikor hétfő délután elköszöntem a gyerekektől, nem tagadom, elsírtam magam. Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz a búcsú...”

Dárdai Pál kiemelte: a berlini játékosoknak vért kell izzadniuk, hogy eredményesek legyenek, de ha nem hinne abban, hogy az lesz a csapat, akkor nem azon gondolkodna. hogyan lehet pontot szerezni a Frankfurt ellen.

„A sorsolásunk nem nehéz – hanem kegyetlen! A keret azonban erős!

A következő napok egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy elhitessük a játékosokkal, sokkal többre képesek annál, amit eddig elértek. Kemény fába vágtuk a fejszénket, őrült időszak vár ránk, de meggyőződésem, hogy valahogy megoldjuk ezt a feladatot is” – fejtette ki.

Szerződése 2022 nyaráig szól, de fél évnél tovább egyelőre nem tervez.

A berlini csapat 18 meccsen 17 pontot gyűjtött, így a 14. helyen áll a 18 csapatos Bundesligában.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×