eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Az ezüstérmes Krueger John-Henry a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén 2021. január 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa

Bánhidi Ákos az Eb-ről: ez volt most a legtöbb

Egyetlen érmet szerzett a magyar küldöttség a lengyelországi Gdanskban rendezett rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. Bánhidi Ákos, az olimpiai keret edzője és menedzsere annak ellenére büszke a magyar csapatra, hogy az elmúlt évekhez képest gyengébb eredményeket ért el.

A koronavírus-járványból rosszul jöttek ki a magyar versenyzők. Volt, aki kétszer is elkapta a fertőzést, ami 45 nap nap leállást jelentett számára. Ez pedig kiütközött fizikálisan és mentálisan is - nyilatkozta Bánhidi Ákos a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Facebook-oldalán.

A csapat edzője és menedzsere szerint nem volt igazán szerencsés a válogatott az előzményekben, nem húzták ki a legjobb lapokat, de nem akar erre hivatkozni.

„Ezért nagyon büszke vagyok a versenyzőinkre, mert senki sem adta fel azt, hogy a legtöbbet hozza ki a versenyből.

Ez volt most a legtöbb, ezt meg kell érteni” – fejtette ki.

A magyar küldöttség egyetlen érmét a honosított Krueger John-Henry szerezte (a képen), aki 1000 méteren lett második, az összetettben pedig a negyedik helyen zárt.

1000 méteren az aranyérmet az orosz Szemjon Jelisztratov nyakába akasztották. Ebben a számban Liu Shaoang negyedik lett. Az olimpiai bajnok férfiváltó is ezen a helyen végzett, Burján Csaba kicsúszása után.

Az 5000 méteres fináléban egyébként először állt össze a legerősebb magyar négyes, vagyis Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Burján Csaba, mert az előző idényben az amerikai születésű versenyző sérüléssel bajlódott, Burján pedig a Kínát sértő Instagram-bejegyzése miatt egyéves eltiltását töltötte.

„A váltó elég jól ment, jelezve, hogy képes labdába rúgni. Sajnálom az esést, és azt is, aki esik. Sajnálom Csabit, de erős, fel fog állni” – mondta az edző.

Bánhidi Ákos reméli, hogy a koronavírus már nem fogja befolyásolni a világbajnoki, majd az olimpiai felkészülést, miután a csapat nagy része átesett a fertőzésen. A világbajnokságot március 5. és 7. között Dordrechtben rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×