eur:
395.42
usd:
368.57
bux:
71904.13
2024. július 2. kedd Ottó
Paulo Sousa, a Videoton portugál  vezetőedzője és Marco Caneira, a csapat portugál játékosa sajtótájékoztatót tart a lisszaboni José de Alvalade stadionban 2012. december 5-én, ahol a magyar csapat  a Sporting Lisboával játszik a labdarúgó Európa Liga csoportkörében 2012. december 6-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Beliczay László

Paulo Sousa lett az egyik vb-selejtezős riválisunk szövetségi kapitánya

Mostantól a Videoton FC korábbi portugál vezetőedzője irányítja a lengyel labdarúgó-válogatottat.

A lengyel szövetség honlapjának beszámolója nem tartalmazza, mennyi időre szól az 50 éves szakvezető szerződése, az viszont kiderül belőle, hogy hat főből, portugál és spanyol edzőkből álló szakmai stáb segíti majd a munkáját.

Paulo Sousa eddig a Queens Park Rangers, a Swansea City, a Leicester City, a Videoton FC, a Makkabi Tel-Aviv, az FC Basel, a Fiorentina, a kínai Tiencsin Csüancsien és a francia Girondins Bordeaux vezetőedzője volt.

A székesfehérvári együttessel Ligakupát egyszer, magyar Szuperkupát kétszer nyert, illetve bejutott az Európa-liga csoportkörébe.

Később izraeli és svájci bajnoki címet is szerzett csapataival.

"Megtisztelő, hogy a lengyel válogatott szövetségi kapitánya lehetek, büszke vagyok rá. Lengyelország a futball országa! Meggyőződésem, hogy a szurkolók lelkesedése és támogatása hitet ad számunkra" – mondta Paulo Sousa. Hozzátette, megfelelő mentalitás, fegyelmezettség, szervezettség és szemlélet szükséges a sikerhez.

Az előző szövetségi kapitány, Jerzy Brzeczek hétfőn távozott posztjáról.

A lengyel válogatott Magyarországgal, Angliával, Albániával, Andorrával és San Marinóval került egy csoportba a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezőjének tavaly decemberi sorsolásán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×