eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Peking, 2018. október 5.Fucsovics Márton az olasz Fabio Fognini elleni mérkőzésen a pekingi keménypályás tenisztorna férfi versenyének negyeddöntőjében 2018. október 5-én. Fognini 6:4, 6:4 arányban győzött. (MTI/EPA/Vu Hong)
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Csak az Év sportolója-gála után utazik el Magyarországról Fucsovics Márton

Az első számú magyar férfiteniszező szinte minden gondolatával már a repülőn ül.

Az idény kezdete kapcsán főként az ausztráliai versenyekről beszélt Fucsovics Márton, a jelenlegi legjobb magyar teniszező.

"Jövő szerdán indulok Ausztráliába, ez egyben azt is jelenti, hogy még itthon leszek a hétfői Év sportolója-eredményhirdetés napján" - nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek.

"Természetesen nagy megtiszteltetés és öröm, hogy

Gulácsi Péterrel és Szoboszlai Dominikkal

együtt bekerültem a legjobb háromba a férfiaknál" - mondta a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazásról, melynek díjátadóját a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartják meg a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban.

Ami a melbourne-i túrát illeti, érkezéskor a teljes mezőnyre érvényes, kötelező karantén vár a világranglista 55. helyezettjére.

"Kéthetes karantén lesz, de a buborékon belül mozoghatunk, edzhetünk. Gondolom, a szabályok hasonlóak lesznek a tavaly Amerikában megszokotthoz" - mondta a 28 éves játékos, aki február első hetében - az Australian Open előtt - a Melbourne 2 elnevezésű felvezető tornán vesz részt. Ennek a húzónevei a svájci Stan Wawrinka és a közönségkedvenc Nick Kyrgios lesznek, míg a top 15 játékosai a párhuzamosan szintén Melbourne-ben sorra kerülő ATP Kupán szerepelnek majd.

"Nem úgy készülök hogy ettől egyszerűbb lesz a helyzetem. A ranglistán 150 olyan játékos van, aki bármikor elérhet jó eredményt. Rengeteget jelent a jó felkészülés és a formaidőzítés, én inkább ebben bízom" - fejtette ki a magyar Davis Kupa-válogatott vezére.

Arra a kérdésre, hogy két hónap szünet után ugyanolyan "éhes-e" már a versenyzésre, mint tavaly, az amerikai viadalokat megelőző leállás során, Fucsovics Márton közölte:

"Az én életem gyerekkorom óta a teniszről szól.

Nekem az a természetes, ha úton vagyok és versenyzek. Szeretnék már visszazökkenni a normál kerékvágásba,

és azzal tölteni az időmet, amihez értek. Persze, nagyon várom már az első tornákat, emellett szeretem Ausztráliát, jó ott versenyezni. Bízom magamban, és abban is, hogy sikerül" - tette hozzá a magyar éljátékos, akit a tavalyi Australian Openen a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer állított meg a nyolcaddöntőben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×