eur:
393.06
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a barcelonai Camp Nou stadionban 2019. április 16-án. Az FC Barcelona 3-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Egy álomcsapat, amelybe nem fért be Lionel Messi

Az új év kezdete a futballban egyben az összegzések, statisztika-készítések, álomcsapatok összeállításának időszaka is, természetesen az óesztendőre gondolva. Európa egyik legtekintélyesebb sportnapilapja, a párizsi székhelyű L’Équipe sem maradt ki a sorból. Összeállította a 2020-as év álomtizenegyét – amelybe nem fért be Lionel Messi.

Az All Star-csapat névsora kilenc poszton megegyezik a FIFA gáláján kihirdetett csapatéval, amelyet a FIFPro, a világ labdarúgó-szakszervezeteinek szövetsége állított össze, tagjai szavazatai alapján. Ugyanaz a védelem (Trent Alexander-Arnold, Vigil van Dijk, Sergio Ramos és Alphonso Davies), miként a középpályás trió (Joshua Kimmich, Kevin de Bruyne és Thiago Alcantara) is. A csatárhármasból két hely Cristiano Ronaldóé és Robert Lewandowskié lett, ők is szerepeltek a FIFPro tizenegyében.

A különbséget részben a kapusposzt jelenti. A FIFPrónál a liverpooli brazil, Alisson Becker győzött, nem túlzás, meglepetésre. Annál is inkább, mert ugyanazon a gálán egy más szavazóbázis Manuel Neuer választotta 2020 legjobb kapusának. A Bayern München kapusa a L’Équipe-nél is nyert, elismerve valóban kivételes 2020-as teljesítményét.

A névsor meglepetése, hogy a Paris Saint-Germain BL-döntős együtteséből Neymar Junior is bekerült az álomtizenegybe. Senki sem vitathatja Neymar képességeit, de 2020-ban klubtársa, Kylian Mbappé sokkal eredményesebb volt nála, tehát az önmagában meglepetés, hogy ha már akad PSG-csatár az álomtizenegyben, akkor az nem a francia világbajnok. De talán az sem lett volna igazságtalan, ha 38 éves svéd, a Milant némi túlzással egyedül a legjobb olasz csapatok közé visszaemelő Zlatan Ibrahimović kerül be CR7 és Lewandowski mellé.

Akárhogy is, Lionel Messi kimaradt, s ez ritkaság. Alig akadt olyan „álomtizenegy” az elmúlt bő évtizedben, amelybe válogatható lett volna, s nem fért be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×