eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Paulo Dybala, a Juventus játékosa (k) a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik fordulójában játszott Juventus - Ferencváros mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban 2020. november 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Orosz Pál az FTC BL-őszéről: áthidalhatatlanok a különbségek

A Ferencváros labdarúgó-csapatának őszi szereplése eredményes volt, hiszen a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzéséig volt esélye a tavaszi szereplésre – hangsúlyozta az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az InfoRádióban.

"Amikor bekerültünk a Bajnokok Ligájába, óriási volt az öröm, négy selejtezőkörön át jutottunk be a csoportkörbe, ott pedig olyan klubokkal játszhattunk, ami álomszámba ment" – mondta Orosz Pál az InfoRádióban a ferencvárosi labdarúgók őszi meneteléséről. Mint fogalmazott, a Barcelona, Juventus, Dinamo Kijev hármas sportszakmailag nagy kihívás volt, ennek ellenére az utolsó fordulóban is volt még esélye a csapatnak arra, hogy az Európa-liga tavaszi, egyenes kieséses szakaszában folytassa sorozatát.

"Emiatt volt egy kis keserűség. Ott volt a mézesmadzag, ahogy tavaly, amikor szintén az utolsó csoportmérkőzésen dőlt el, hogy nem sikerül továbbjutnunk az Európa-liga tavaszi folytatására. De dolgozunk tovább, levontuk a konzekvenciákat" – mondta az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, és úgy láttak, Kijevben lett volna esélye a Fradinak a győzelemre, csak a helyzeteket nem sikerül berúgni, és volt egy tizenegyesgyanús szituáció is, márpedig ha vezetést tudott volna szerezni a Ferencváros, egészen más lett volna a mérkőzés. Mint elárulta, nemcsak Kijevben, hanem Torinóban is maradt bennük keserűség, hiszen a 92. percig döntetlen álltak a Juventus ellen.

"Ez egy tanulóidőszak, teljesen más kategóriájú mérkőzések, mint amit a magyar bajnokságban megszoktunk. Azok a játékosok, akik eddig csak a televízióban láttak olyan klasszisokat, mint Messi vagy Cristiano Ronaldo, most játszhattak ellenük – mondta az élményekről a vezérigazgató. – A célunk a csoportkör volt, utána már jutalomjáték volt.

Akkora differencia van a Ferencváros és a Juventus vagy a Barcelona között, ami áthidalhatatlan.

Ennek ellenére jó teljesítményt nyújtott a Fradi Barcelonában és Torinóban is, itthon pedig pontot szerzett a Dinamo Kijev ellen, és kint is megvolt rá az esély."

A sikeres BL-szereplés révén óriási bevételhez jut a klub az európai szövetségtől, ugyanakkor a járványhelyzet miatt a hazai mérkőzések jelentős részén nem lehettek jelen a nézők, és jelentős összegtől fosztotta meg a céget. Orosz Pál is úgy kalkulál, hogy normál körülmények között minden csoportmérkőzés telt házas lett volna a Puskás Arénában, és akkor óriási bevételre tehettek volna szert.

"Azon fogunk dolgozni, hogy ez jövőre is sikerüljön, és akkor újra meg lehet próbálni" – mondta, és jelezte, nem tartanak attól, hogy a sikerek után széthordják a csapatot, de azt tudomásul veszik, hogy lesznek megkeresések. A labdarúgás egy üzlet is, jó bevételi forrás, ha valakit sikerül nyereséggel értékesíteni. Egyelőre azt sem tartja aktuálisnak, hogy a csapat ukrán sikeredzője, Szerhij Rebrov távozzon egy magasabban jegyzett klubhoz.

"A célunk a további építkezés, hogy erősebb legyen a Ferencváros,

de ha úgy alakul, akkor is megy tovább az élet. Minden klubnál van jövés-menés" – mondta a vezérigazgató, és kiemelte, az erősítéseknél a klub előre gondolkodik mindig, ne legyen kapkodás az átigazolási időszakban.

Az európai klubok rangsorában 112. helyre jött fel a Fradi, és jövőre a kupasorsolásnál is kedvezőbb, kiemelt pozícióban lesz.

"Visszakerültünk az európai futball színterére.

Az FTC a jelenlegi hátterével egy klasszikus Európa-liga-csapat,

a Bajnokok Ligájában messze mi voltunk a legkisebb játékosértékű klub a 32 résztvevő között. Fejlődnünk kell tovább, hogy még jobb keretünk legyen. A realitás az Európa-liga, de megcélozzuk a BL-t, ehhez viszont meg kell nyerni a magyar bajnokságot" – figyelmeztetett Orosz Pál, és úgy látja, sokat lehetett tanulni a BL-csoportkörből, de most ezt itthon kell kamatoztatni.

"Jó esélyünk van, de ilyenkor kell szerénynek lenni, mert most van mire" – mondta, de jelezte, csalódás lenne, ha nem lenne ismét bajnok a jelenleg hét ponttal vezető Fradi, amelyre erős tavasz vár, de már nem a nemzetközi porondon.

A teljes beszélgetést meghallgathatják szombat este 19 órától az InfoRádió Gólvonal című sportműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×