eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Montreal, 2017. október 5.Kovács Zsófia a montreali torna-világbajnokság felemás korlát selejtezőjében 2017. október 4-én. (MTI/EPA/CJ Gunther)
Nyitókép: MTI/EPA/CJ Gunther

Eb-döntős a női tornacsapat

A Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója összeállítású magyar női tornászválogatott a harmadik helyen jutott döntőbe a törökországi Mersinben zajló Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a magyar együttes a selejtezőben 154,129 ponttal a harmadik helyen végzett az ukrán és a román csapat mögött. A selejtezőben öt főből négy léphetett a szerekhez és három eredménye számított. A szombati hatos döntőben csapatonként hárman versenyezhetnek, és mindhárom eredmény számít majd.

A szerenkénti döntők közül csak gerendán nem lesz magyar résztvevő, a többi szeren viszont kettő is.

Talajon Böczögő és Székely, felemáskorláton Kovács és Székely, ugrásban Kovács és Bácskay lesz érdekelt a vasárnapi fináléban, ráadásul az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia mindkét döntőbe az első helyen jutott be.

"Nagyon örülök a csapatnak, és a saját első helyes döntőimnek is, ilyen eddig még soha nem volt Eb-n. Persze, több nemzet nincs itt, de akkor is sikerült magas pontokat elérni" - nyilatkozta Kovács Zsófia.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a selejtező a várakozásainál jobban alakult, és hasonló folytatásban reménykedik.

A koronavírus-járvány miatt a kontinensviadalon mindössze 16 ország versenyzői indulnak. A felnőttek mezőnyében 46, a junioroknál 42 tornász szerepel.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Elbukni látszik az egyedülálló demokratikus kísérlet: most jön a kegyelemdöfés

Elbukni látszik az egyedülálló demokratikus kísérlet: most jön a kegyelemdöfés

Az „arab tavaszt” követően az arab világ demokratizálódásának nagy reménysége volt az észak-afrikai, csaknem 12 milliós ország, Tunézia, ahol a 2010-es évek közepén rövid időre valóban létre tudott jönni egyfajta – igaz, ingatag – plurális demokrácia. Az igazi népképviseleti hagyományok hiánya és a megoldhatatlannak tűnő gazdasági problémák azonban kikezdték a rendszert, és 2019-ben nagy erővel tört be egy addig a politikán kívüli szereplő, Kaisz Szaíd. Az új elnök rövid időn belül belekezdett a jogállami vívmányok leépítésébe, és mostanra autoriter hatalmat épített ki. Vasárnap elnökválasztást tartanak Tunéziában, ahol Szaíd és egy áljelölt mellett egyetlen valódi kihívó indul, akit azonban pár héttel a voksolás előtt börtönbe vetettek. Nagyon úgy tűnik ezért, hogy a választás csak színjáték lesz, melynek célja Szaíd tekintélyuralmi rendszerének népi legitimálása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×