eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay.com

MOB-főtitkár: két olimpiai érmet bukik a kajak-kenu egy nem létező sportág miatt

Keményen fogalmazott az InfoRádióban Vékássy Bálint az extrém szlalomkajakról; a sportág legjobbjai nem is részei ennek a "show-nak".

Változatlanul a fiatalok megnyerésére összpontosít a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, ezt támasztják alá a 2024-es párizsi játékokra elfogadott változtatások is – árulta el az InfoRádióban Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.

"Az új sportágakról jó ideje lehet tudni, csak formális döntés született most. A breaktánc érkezése is köztudott volt, ami viszont bennünket, magyarokat jobban megrázott, az a két érem, amely a kajak-kenu sprint szakága számára veszett el" – mondta a főtitkár azzal kapcsolatban, hogy a síkvízi kajak-kenu 12 helyett már csak 10 számot kap az olimpiai műsorban.

Kajak-kenuban közben a szlalom nyert két számot,

a vesztes a 200 méteres női és férfi kajak egyes,

a férfi kenu- és kajakpárosok pedig 1000 helyett 500 méteren versenyeznek.

Emellett a súlyemelés és az ökölvívás sokkal alacsonyabb kvótaszámmal zajlik majd az ötkarikás játékokon, ami további veszteség a magyar olimpiai mozgalom számára.

Vékássy Bálint elmondta még, hogy az éremszámcsökkenés a program rövidülésével is jár, emiatt pedig a támogatási rendszer is át fog alakulni. De még a kvótaszám, a nézőszám és a képernyőidő is csökken, tehát a sportág egésze rosszul jár, "ez sok rossz dolog elindítója", miközben a szlalomszakág nem kecsegtet sok jóval számunkra.

"A szlalom új versenyszámai ráadásul virtuális sportok, nem igazán léteznek, mesterséges találmányok,

az extrém szlalom levezető show-elemként szokott szerepelni még a szlalomversenyeken is, a legjobbak nem is indultak el rajta. A csere tehát nem minőségi, de tudomásul kell venni" – világított rá. Breaktánccal, falmászással, gördeszkával, egyébbel bővül tehát a program, amitől azt remélik, érdekesebbé tehető az olimpia a fiatalok számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×