eur:
394.84
usd:
367.72
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Rajtol a mezőny a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyének második futamában a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiderült Michelisz Norberték következő évének programja

Jövő májusban a Hungaroringen rajtol a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idénye, melynek pénteken nyilvánosságra hozott versenynaptárában három ázsiai helyszín is helyet kapott.

A versenysorozat hivatalos honlapján az olvasható, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa már elfogadta a vk jövő évi programját, ahhoz azonban, hogy Kínába, Makaóba és a Koreai Köztársaságba valóban elutazhasson a mezőny, szükség lesz a koronavírus-járvány miatt jelenleg érvényben lévő utazási és teherszállítási korlátozások enyhítésére.

A vk 2021-es szezonja a május 14-16-i hétvégén a Hungaroringen rajtol,

egy héttel később pedig a magyar-szlovák határhoz közeli Slovakiaringen versenyeznek majd. Ezután Németország, Portugália, valamint Spanyolország következik, az idény utolsó három viadalát pedig Ázsiában rendezik meg. A sorozat startját azért is tervezik májusra, mert azt remélik, hogy akkor már, illetve az után - a helyi szabályozások betartása mellett - minél több szurkoló lehet majd ott a lelátókon az adott versenypályán.

A WTCR irányítói jelezték, jövőre minden hétvégén két futamot rendeznek csak meg a mostani három helyett, elsősorban költségcsökkentési céllal. A nyolc állomáson így 16 versenyre kerül majd sor, ezek alapján alakul majd ki az összetett pontverseny végeredménye.

A túraautó-vk idei szezonja a mostani hétvégén zárul a spanyolországi Aragónban négy magyar versenyző, a címvédő Michelisz Norbert (Hyundai), valamint Tassi Attila (Honda), Boldizs Bence (Cupra) és Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) részvételével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×