eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A két korábbi világbajnok labdarúgó, a brazil Marcos Evangelista de Moraes, ismertebb nevén Cafu (elöl) és a spanyol Carles Puyol teqball bemutatójukon a balassagyarmati Mozdulj Gyarmat! sportnapon a Kövi Pál Sportközpontban 2019. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Most vált hivatalosan sportággá egy magyar találmány

Bizonyára sokan látták már a furcsán hajlított pingpongasztalt, amelyen focilabda pattog.

A Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF) közgyűlésén az olimpiai és nem olimpiai nemzetközi sportági szövetségek megszavazták a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) teljes körű tagságát.

A magyar szövetség keddi hírlevele kiemeli, hogy a tagszövetségek több mint kilencven százaléka szavazott igennel a FITEQ felvételére. A 2017-ben alapított nemzetközi szervezet ezzel a világ legrövidebb idő alatt hivatalosan elismert sportága lett.

A magyar innovációt hivatalosan 2014-ben, Budapesten mutatták be. Az első világbajnokságot 2017-ben a magyar fővárosban rendezték meg, egy évvel később a franciaországi Reims volt a házigazda, tavaly pedig ismét Budapest adott otthont a vb-nek.

"Ez a döntés a magyar sportdiplomácia sikere is, amire minden magyar büszke lehet, hiszen 2028-ban reményeink szerint a nyári olimpián együtt drukkolhat az ország a magyar sportért, s bízom benne, éremesélyes magyar teqball játékosokért is" - idézte a közlemény Gattyán Györgyöt, a FITEQ alelnökét.

A Nemzetközi Teqball Szövetség jelenleg 83 nemzeti tagszövetséggel rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×