eur:
394.75
usd:
367.03
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A későbbi győztes Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője MAN versenykamionjával a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság harmadik futamában a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kamion-Eb: elúszni látszik Kiss Norbert bajnoki címe

Törölték a kamionos Európa-bajnokság misanói hétvégéjét, így könnyen lehet, hogy idén nem is hirdetnek végső győztest a sorozatban. A mezőnyt már a Hungaroringen is érte egy komolyabb pofon – emlékeztetett az InfoRádió által megkérdezett szakértő.

Vámosi Péter a Hungaroringen két hete történt példátlan esettel kapcsolatban felidézte, miközben még tartott a kamionverseny, egyszer csak piros zászlóval kezdték leterelni a versenyzőket, mondván, hogy időre kell kezdődnie a WTCR időmérő edzésének. Vagyis az, hogy ennyire szűkre vették az időtervet a két, a FIA által felügyelt széria esetében, nem kicsit volt átgondolatlan, nem is véletlen, hogy

a mezőny felét sikerült is magukra haragítaniuk.

Az érem másik oldala, folytatta a Racingline.hu főszerkesztője, hogy Kiss Norbert, a kelet-magyarországi Révész Truck Racing Team versenyzője már a szezon első versenyhétvégéjén beárazta magát a piros kamionjával. Ezt követően elmaradt ugyan nagyon sok verseny, de következett a Hungaroring, ahol a magyar pilóta négy versenyből hármat megnyert, így már toronymagasan vezeti a bajnokságot.

A versenyszabályzat kiírása szerint azonban legalább három teljes értékű versenyhétvégének kell teljesülnie ahhoz, hogy hirdethessenek 2020-as bajnokot, ami a pénteki nappal már biztosan sérülni fog, miután hivatalosan is bejelentette az ETRA, a kamion Európa-bajnokság promótere, hogy Misanóban a koronavírus-járvány miatt nem lesz versenyhétvége.

Vámosi Péter emlékeztetett, a kamionverseny promóterének egyértelmű célja, hogy 2021-ben legyen folytatás, és maguk mellett tudhatják valamennyi pálya helyi szervezőit, tehát mindenki szeretne kamionversenyt rendezni. Mindenesetre a legnagyobb kihívás az lesz, még ha be is jelentenek bármilyen versenynaptárat, azt tudják-e tartani, miután ennyire sérülékeny a rendszer.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×