eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Álvaro Morata szerezte a BL-idény első gólját

Alvaro Morata két góljával nyert a Juventus a BL-nyitányon Kijevben. A másik korai találkozón az FC Bruges meglepetésre 2-1-re győzött a Zenit otthonában.

Ukrajnában nézők előtt kezdődött a Dinamo Kijev–Juventus mérkőzés. Az olaszoknál sem Cristiano Ronaldo, sem Paolo Dybaléa se játszik.

A másik párban az orosz bajnok Zenit az FC Bruges-zsel mérkőzik.

KIJEV: Chiesa lövése jelentette az első eseményt, Buscsan bravúrral védett. Egy perccel később a kapus mellényúlt a labdának, de Chiellini fejéről a labda a kapu mellé szállt. A csapatkapitány az első negyedóra végén megsérült, átadta a karszalagot Bonuccinak, Demirel állt a helyére.

SZENTPÉTERVÁR: A Zenit fölényben játszik, de gól még nincs. A belgák keményen védekeznek, már két sárga lapot kaptak.

KIJEV: Kétségtelenül a Juve fölényét hozta az első játékrész, Kulusevski sarokkal kapuralövése különösen élményszámba ment, de egészen biztosan nem ez volt az ősz (de még csak akár a játéknap) legjobb első félideje. A Dinamo semmiféle veszélyt nem jelentett az olasz kapura.

SZENTPÉTERVÁR: A Zenit fölényben, de nem tudja feltörni a belgák védelmét. Nincs még meg az ősz első BL-gólja.

KIJEV: Álvaro Morata az idény első gólszerzője. Kulusevski lövését Buscsan még kiütötte, de a védőjéről leforduló spanyol öt méterről a kapuba végta a labdát. Dinamo Kijev–Juventus 0-1.

SZENTPÉTERVÁR: Szenved a Zenit támadásban, nem tud gólt szerezni.

KIJEV: A Juve uralja a játékot, a Dinamo nem tudott „sebességet” váltani. Az olaszokhoz beállt Dybala is.

SZENTPÉTERVÁR: Emmanuel Dennis góljával vezet a Bruges

SZENTPÉTERVÁR: Balszerencsés a belga csapat, öngóllal egyenlített a Zenit. A vendégek apai ágon magyar, egyébként amerikai válogatott kapusáról, Ethan Horvathról került a kapuba a labda.Zenit–FC Bruges 1-1.

KIJEV: Eldőlt a mérkőzés, a 84. percben Morata tökéletesen előzte meg a védőjét, s nagyszerű gólt fejelt Cuadrado hasonlóan példás beadásából. Dinamo Kijev–Juventus 0-2.

SZENTPÉTERVÁR: Mégis nyert az FC Bruges, az utolsó pillanatokban Charles De Ketelaere talált a kapuba. Zenit–FC Bruges 1-2.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×