eur:
385.81
usd:
356.59
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác
Az olasz légierő műrepülő csapata, a Frecce Tricolori gépei szállnak el a mezőny fölött a 103. Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny tizenötödik, Rivolto és Piancavallo közötti 185 kilométeres szakaszának rajtja előtt, 2020. október 18-án.
Nyitókép: Gian Mattia D'Alberto

A koronavírus kezd nyerésre állni a Giro d'Italián

Két pozitív eredményt hoztak a hétfői koronavírus-tesztek a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, egyikük már a tavasszal is megfertőződött.

A szervezők keddi bejelentése szerint a Team Emirates egy versenyzőjéről, valamint az AG2R La Mondiale csapat egyik stábtagjáról derült ki, hogy megfertőződött.

Később az Emirates közleményben jelezte, hogy sprinterük, az összetettben 126. helyen álló kolumbiai Fernando Gaviria kapta el a kórt, ugyanakkor mindenki más teszteredménye negatív lett. Ennek ellenére – elsősorban elővigyázatosságból – kedden újra mintát vesznek az istálló minden tagjától.

„Gaviriát, aki tünetmentes és jól érzi magát, azonnal elkülönítettük” – áll a közlésben, amely kiemeli:

a sprinter márciusban egyszer már elkapta a fertőzést.

Az olasz körverseny egy héttel ezelőtti tesztkörében összesen öt csapatnál ütötte fel a fejét a járvány, amelyek közül kettő, a Mitchelton–Scott és a Jumbo–Visma visszalépett az olasz körversenytől.

A Giro a hétfői szünnap után kedden az Udine és San Daniele del Friuli közötti 229 kilométeres etappal folytatódik, a mezőny összesen 3497,9 kilométert teker a vasárnapi, milánói célba érésig.

Az összetettben a portugál Joao Almeida 15 másodperccel vezet a holland Wilco Kelderman előtt,

Valter Attila 35:27 perces hátránnyal a 22. helyről várja a folytatást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Csicsmann László az Arénában: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Izrael Rafah lerohanásával átlépné a vörös vonalat Washington szemében – mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Közel-Kelet szakértő beszélt a béketervek esélyeiről, a környező országok álláspontjáról, az amerikai szerepvállalásról és arról is, milyen kiutat látnak a palesztinok a gázai válságból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Holnap érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat, elsősorban erre vár a piac. Ami az európai piacokat illeti, a nemzetközi trenddel összhangban itt is vegyes mozgásokat, iránykeresést látunk, és az amerikai tőzsdéken sincsenek nagy mozgások az indexek szintjén. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×