eur:
393.14
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. A versenyző bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka a vőlegényével úszik együtt egy New York-i csapatban

A 200 pillangón világbajnoki címvédő, 800 gyorson olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka az ISL-úszósorozattal is készül a tokiói játékokra szezonjára.

Eddig ötvenméteres medencében készültek Kapás Boglárkáék, és csak pár napja lesz az első verseny helyszínén megszokni az International Swimming League-sorozat (ISL) 25 méteres medencéjét, ezért arra számít, hogy időre lesz szüksége felvenni a gyorsabb medence ritmusát, de igyekszik megközelíteni a legjobbját. Az úszó az InfoRádiónak elmondta, hogy tervek szerint 400 gyorson és 200 pillangón úszik majd, de az ISL-sorozatban akár a helyszínen is változhat, ki miben szerepel, nála a 400 vegyes és a 200 gyors is számításba jöhet.

Az ISL-széria tavaly debütált, a Duna Arénában sok szurkoló volt, most viszont a világjárvány miatt üres lelátók előtt versenyeznek az úszók.

Kapás Boglárkáék júliusban a margitszigeti Négy Nemzet Úszóversenyen már belekóstolhattak abba, milyen nézők nélküli uszodában versenyezni, az Újpest világbajnok úszója arra számít, hogy ez furcsa lesz, de annak örül, hogy legalább televízión keresztül láthatják őket a nézők.

Kapás Boglárka nem vacillált sokat azon, hogy elinduljon-e a sorozatban, amikor a tavasszal határozni kellett erről. Mint mondja, az, hogy a vőlegénye,

Telegdy Ádám is ott lesz vele a New York Breakers csapatban,

megkönnyítette számára a döntést. A mezőnyre szigorú karanténintézkedések várnak, nekik könnyebbséget jelent, hogy ott lesznek egymásnak. Jövőre olimpia, szakmailag fontos, hogy ebben az időszakban sokszor ússzon versenyiramot. A New York-i csapatban a Kapás Boglárkához hasonlóan a hosszú gyorsúszószámokban versenyző Késely Ajna a harmadik magyar.

Az ISL-sorozat október 16-tól november 15-ig a Duna Arénába költözik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×