eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője és Sedlmayer Tamás örül a győzelemnek a BENU Férfi Magyar Kupa döntőjében játszott Szolnoki Dózsa - FTC-Telekom Waterpolo mérkőzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában 2020. szeptember 27-én. FTC-Telekom Waterpolo - Szolnoki Dózsa 19-18.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Varga Zsolt: többfrontos harc elébe néz a Ferencváros

Sorozatban harmadik Magyar Kupa elsőségét szerezte meg a Ferencváros férfi vízilabdacsapata, miután ötméteresekkel győzte le a Szolnokot a vasárnap esti döntőben. A zöld-fehérek vezetőedzője szerint újra kell építeni a csapatot a sérültek visszatérése után.

Varga Zsolt úgy érzi, számára a most megnyert Magyar Kupa jelenti a legtöbbet, miután egy nehéz időszakon van túl a csapat, több kulcsjátékosuk is sérült hónapok óta, valamint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez való alkalmazkodás edzőileg is nehéz kihívás elé állította. Kiemelte,

a kupagyőzelemhez mindenki hozzátette azt a többletet, ami kellett ehhez az eredményhez.

A vezetőedző meggyőződése, hogy a július 25-én kezdődött, majd augusztusban halasztott, végül szeptember végén – címvédéssel – zárult sorozattal a Ferencváros valamennyi aktív pólósa játékosként is profitálhatott, és nagyobb önbizalommal állhatnak hozzá az év következő szakaszához.

Varga Zsolt megjegyezte azt is, hogy természetesen várják vissza azokat a játékosokat, akik a sérülésekkel bajlódtak – Varga Dénes és Zalánki Gergő –, így a következő időszak arról szólhat, hogy újraépítik a csapat játékát az érintettekkel kiegészülve, hogy meggyőző formában tudjon a Fradi a decemberi BL-körben szerepelni.

A következő két hónappal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy most a bajnokság kerül célkeresztbe, illetve decemberben a nemzetközi szereplés. A Magyar Kupával most lezárult egy szakasz, és egy újnak néznek elébe, ami a bajnokságról és a BL-ről fog szólni – ismételte meg.

A szakember ugyanakkor alkalmazkodóképesnek tartja a Ferencvárost, ami elengedhetetlen a megváltozott élethelyzethez:

„jó úton vagyunk, és látjuk azokat a nehézségeket, amikkel meg kell küzdenünk, amit többfrontos harcnak nevezhetünk”

– hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×