eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Franck Boli, a Ferencváros játékosa (b3) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett a Molde ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott mérkőzésen Moldéban 2020. szeptember 23-án.
Nyitókép: Franck Boli (b3) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett a Molde ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott mérkőzésen. MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

Ma este valódi üzleti vállalkozás lehet a Ferencvárosból

Este kilenckor utolsó Bajnokok Ligája-selejtezőjét játssza az FTC labdarúgócsapata, ha túljut a norvég Moldén, megduplázhatja a költségvetését, és ott ragadhat az európai élmezőnyben. A zöld-fehérek huszonöt év után juthatnak a BL csoportkörébe, az akkori kulcsjátékosok közül Hajdu Attila és Vincze Ottó is a Fradi továbbjutására tippel.

Komoly üzleti vállalkozássá nőheti ki magát a Ferencváros labdarúgócsapata Dénes Ferenc szerint, ha a zöld-fehérek kiejtik a norvég Moldét a Bajnokok Ligája selejtező utolsó, 4. fordulójában (az első mérkőzés idegenben 3-3 lett). A sportközgazdász szerint a siker közvetlen hatása az lenne, hogy meg tudná duplázni a klub a költségvetését, ha minden eddigi bevétele megmarad.

"Az UEFA által biztosított összeggel, ha jól sáfárkodik a klub, akkor stabilizálni tudja a helyét a nemzetközi porondon, az állandó Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga-főtábla folyamatos bevételt jelentene" – mondta Dénes Ferenc. Ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a közvetett hatás már nem ilyen rózsás, mert ez a többletbevétel jelentősen deformálhatja a magyar bajnokság szerkezetét.

"A Ferencváros olyan erőfölénybe kerülne, amely egyoldalúvá teszi a bajnokságot. Hasonló sors vár Magyarországra is, mint Németországra, ahol a Bayern München már jó ideje egyeduralkodó.

A Ferencváros ki fog emelkedni a magyar bajnokságól"

– mondta a szakértő.

Az FTC már 6,4 millió eurót keresett az idei sorozatban, és 15,25 millió euró folyhat még be a kasszájába, ha este bejut a BL főtáblájára. Ez ötször nagyobb bevétel, mint ha csak az Európa-liga csoportkörében folytathatja a csapat.

"Ha a Ferencváros a Bajnokok Ligájának a tagja lesz, akkor mivel az elmúlt években márkává vált, és nyugati szemmel is szponzorálható, kereskedelmi értéke van, a Magyarországon tevékenykedő multinacionális vállalatok, de a magyar tulajdonú nagy cégek számára is valóságos üzleti befektetés lehet" – mondta a sportközgazdász, és hozzátette, érdemes lesz foglalkozni a Ferencváros szponzorálásával, reklámfelületeket vásárolni a stadionban, és ez jelentős bevételt hozhat a támogatónak és a klubnak is.

"Ez csemege egy sportközgazdásznak, mert Magyarországon kevés ilyet láttunk az elmúlt évtizedben, hogy valami

a magyar sportban valódi, nagy hatású üzleti vállalkozássá tudja kinőni magát"

– mondta Dénes Ferenc.

Hajdu Attila: csak a koncentráció maradjon meg

"Nem kellene változtatni az eddigi felfogáson, nem szabad arra építeni, hogy kihúzza a csapat egy döntetlennel. Fontos, hogy a koncentráció legyen meg végig, akkor meg is lesz a továbbjutás" – vélekedik Hajdu Attila, a Ferencváros korábbi válogatott kapusa, aki tagja volt 1995-ben a BL-ben szereplő Fradinak.

Szerinte a svéd, a skót és a horvát bajnok búcsúztatása után a norvég bajnok is hasonló képességű ellenfél. A Molde nem játszik bonyolult taktikát, de azt a játéksook kilencven percig végre tudják hajtani, mint a gépek. Erre csak úgy ehet felkészülni, hogy ezt kontroll alatt kell folyamatosan tartani.

Huszonöt éve az Anderlecht elleni selejtezőn az idegenbeli győzelem után egy döntetlen is elég volt a telt házas Üllői úton, most viszont nem lehetnek szurkolók a Groupama Arénában.

"Most nézők nélkül mindenképpen nehezebb lesz,

az utolsó pillanatokban óriási erőt ad a közönség, nekünk is azt adott az Anderlecht ellen, és ezt most nincs. Ezért rosszabb a mostani csapat helyzete" – mondta Hajdu Attila.

Vincze Ottó: a Ferencváros hazai pályán a továbbjutás egyértelmű esélyese

Hazai pályán játszik a Ferencváros egy olyan célért, amit huszonöt éve üldöz. Mi is, akik azt egyszer már megéltük, nagyon vágyunk erre. A Molde az első meccs második félidejében megmutatta, hogy van ereje és tartása, vissza tudott jönni a meccsbe, de ki merem mondani, hogy a Ferencváros most hazai pályán a továbbjutás egyértelmű esélyese – jelentette ki Vincze Ottó, az 1995-ös BL-csapat egyik legnagyobb sztárja.

Az egykori középpályás úgy látja, a három idegenben rúgott gólból nem szabad kiindulni, sőt abból sem, hogy már 2-0-ra vezetett a Fradi Norvégiában, csak le kell vonni a megfelelő következtetéseket. Ez szerinte biztosan megtörtént, megmutatták a játékosoknak, hogy melyek azok a hibák, amelyeket elkövettek az első mérkőzésen, és hol lehet megfogni az ellenfelet.

"Nagyon jól felkészített Ferencvárost fogunk látni, és csak egy dologtól óvnám:

ne legyen mélypont a mérkőzésen.

Azt a Ferencvárost szeretném látni, amelyet az elmúlt egy évben a nemzetközi meccsek nagy részén láttunk" – mondta Vincze Ottó, és abban reménykedik, hogy a mostani csapat ugyanolyan nagy csapatokat hoz majd el Budapestre, mint annak idején ők például a Real Madridot vagy az Ajaxot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×