eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton a svájci Roger Federer ellen játszik a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában 2020. január 26-án. Federer 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Fucsovics legyőzte a negyedik kiemeltet a Roland Garroson

Fucsovics Márton négy játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet hétfőn a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A világranglistán 63. Fucsovics rendkívül nehéz sorsolást kapott Párizsban, ugyanis a rangsorban ötödik Medvegyev tavaly döntős, idén pedig elődöntős volt a US Openen. A nyíregyházi játékos ugyanakkor nem volt teljesen esélytelen orosz riválisával szemben, mivel utóbbi még soha nem nyert meccset a Roland Garros főtábláján: 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is az első fordulóban búcsúzott. Fucsovics legjobb eredménye a 2018-as második forduló volt a salakpályás Grand Slam-tornán.

A két játékos eddig háromszor találkozott egymással, valamennyi alkalommal Medvegyev bizonyult jobbnak: 2016-ban a portorozi keménypályás challenger-tornán kettő, 2018-ban Monte Carlóban salakon három játszmában győzött, míg tavaly a szófiai döntőben - kemény pályán - két szettben nyert.

A 28 éves Fucsovics pályafutása 14. Grand Slam-főtáblás versenyét kezdte meg a második számú, Suzanne Lenglenről elnevezett stadionban az első szettben 4:4-ig remekül tartotta a lépést neves riválisával, majd egy brék után kiszerválta a játszmát. A második felvonás első hét játékában ötször is a fogadó örülhetett, összesen hat brék volt, ám végül a rövidített játék döntött. Itt a magyar játékos összeszedettebben teniszezett, 2-3 után sorozatban öt pontot szerezve jutott 130 perc játék után 2-0-s előnyhöz. A játszma nem mindennapi körülmények között ért véget: Medvegyev a tiebreakben 5-3-as Fucsovics előnynél hosszút ütött, dühében széttörte ütőjét, és mivel korábbról már volt egy figyelmeztetése, a büntetőpontnak köszönhetően lett a nyíregyházi játékosé a szett.

A harmadik etapra az orosz teniszező játéka feljavult, Fucsovicsé ugyanakkor rosszabb lett, így Medvegyev gyorsan szépített. A negyedik szett fordított forgatókönyv szerint alakult: a magyar játékos azonnal brékelni tudott, és mivel az adogatójátékaiban végig magabiztos teljesítményt nyújtott, 4:1-nél egy újabb elnyert Medvegyev-adogatójáték eldöntötte a találkozó kimenetelét.

Fucsovics a második fordulóban a spanyol Albert Ramos-Vinolasszal találkozik majd.

1. forduló (a 64 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) 6:4, 7:6 (7-3), 2:6, 6:1

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×