eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Benjamin Pavard, a Bayern München (b) és Lucas Ocampos, a Sevilla játékosa a labdarúgó Európai Szuperkupa döntőjében játszott Bayern München - Sevilla mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2020. szeptember 24-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szuperkupa Budapesten: így értékel az MLSZ

A szervezet szóvivője dicséri a szurkolókat. Negyedház volt a mérkőzésen.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint a szurkolók fegyelmezetten viselkedtek a Puskás Arénában az európai Szuperkupa-mérkőzésen, ezért az esemény rendben lezajlott.

"A szurkolók megértették, elfogadták, és alkalmazták a szigorú előírásokat, fegyelmezetten viselkedtek a beléptetés során és a mérkőzés ideje alatt is. Rendben lezajlott a rendezvény, és mindenki nagyszerű élményekkel távozott az arénából" - mondta Sipos Jenő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A koronavírus-járvány európai kitörése - március közepe - óta ez volt az első olyan mérkőzés a kontinentális szövetség (UEFA) versenyrendszerében, amelyet nézők előtt rendeztek meg. A találkozón 20 ezer szurkoló lehetett volna jelen, ami a létesítmény befogadóképességének 30 százaléka. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó belépők megvásárlásának lehetőségét pedig több tízezer igénylő között sorsolta ki. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el Budapestre, míg a Bayern részéről 2100 drukker érkezett a meccsre. Az összecsapást végül nagyjából 15 500 néző látta a helyszínen.

Sipos Jenő elmondta, a Szuperkupa-mérkőzés lebonyolítása maximális rendben zajlott a csapatok részéről is. A német és a spanyol együttes képviselői elmondták, nagyon örültek, hogy végre újra nézők előtt játszhattak, ráadásul a magyar és a külföldi szurkolók is elégedetten távoztak.

"Az előzetesen meghatározott biztonsági intézkedések lehetnek a sarokpontjai annak, hogyan lehet a mérkőzésekre visszaengedni a nézőket a későbbiekben. Az UEFA hamarosan értékeli a tapasztalatokat, és ezt követően hozhatja meg az intézkedéseket" - magyarázta a szóvivő.

A dpa német hírügynökség pénteken meg nem nevezett UEFA-forrásra hivatkozva azt írta, az európai szövetség sikeresnek ítélte a budapesti rendezést, és akár jövő csütörtökön, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor megszülethet a döntés arról, hogy a BL-ben, az Európa-ligában, valamint az Európa-bajnoki pótselejtezőkön és a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken hogyan és miként lehetnek jelen nézők.

"Az UEFA minden esetben figyelembe veszi az adott ország járványügyi helyzetét, a hatóságok és a kormány ajánlásait, és nem megy szembe az adott ország rendelkezéseivel"

- hangsúlyozta Sipos Jenő.

Hozzáfűzte, a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójában sorra kerülő keddi Ferencváros-Molde visszavágót valószínűleg mindez nem érinti, mert nem valószínű, hogy az UEFA addigra döntést hoz a kérdésben.

A Szuperkupa-trófeát a BL-győztes Bayern München hódítottan el, miután hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Európa-liga-címvédő Sevillát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×