eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Wikipédia/Stefano Guindani

Bejelentették az F1 új vezetőjét

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media pénteken bejelentette, hogy januártól Stefano Domenicali irányítja majd az autós gyorsasági világbajnokságot, míg a mostani vezető, az amerikai Chase Carey ügyvezető elnökhelyettesként dolgozik tovább.

A váltásról és az 55 éves Domenicali kinevezéséről már a hét közben is írt a sajtó, közte a BBC, amely azt is tudni vélte, hogy az F1-es istállók vezetőit a hét elején értesítették a korábbi Ferrari-csapatfőnök érkezéséről.

A Liberty Media most a közleményében azt írta, Domenicali elnök-vezérigazgatói tisztséget tölt be a jövő év elejétől, Carey pedig segíteni fogja a munkáját.

"Nagy izgalommal üdvözöljük a Forma-1 élén Stefano Domenicalit, aki nagyszerű sikertörténetekkel rendelkezik a Ferrari F1-es csapatával, valamint az autóiparból az Audival és a Lamborghinivel" - idézte a közlemény Greg Maffeit, a Liberty Media elnök-vezérigazgatóját.

Domenicali 2008 és 2014 között volt a Ferrari csapatfőnöke, a maranellóiak az eddigi utolsó világbajnoki címüket, a 2008-as konstruktőri trófeát az ő irányításával nyerték meg. Az olasz szakember 2014-ben az Audi vezetői csapatához csatlakozott, 2016 óta pedig a luxus sportautókat gyártó Lamborghini elnök-vezérigazgatójaként dolgozott, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetségben (FIA) az együléses versenysorozatokért felelős bizottságot vezette.

Chase Carey 2017 óta irányítja az F1-et, a Liberty Media akkor vásárolta meg a kereskedelmi jogokat a korábbi vezér Bernie Ecclestone-tól.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke és Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója után Domenicali a harmadik szakember a Ferrari korábbi sikerkorszakából, aki komoly pozíciót kap a sportág nemzetközi vezetésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×