eur:
392.88
usd:
363.32
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A veszprémi Kentin Mahé (b2), valamint Bánhidi Bence (b), Gaber Matej (b3) és Jorge Maqueda (j), a Szeged játékosai a férfi kézilabda NB I döntőjében játszott MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém visszavágó mérkőzésen Szegeden 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Jöhet a nagyüzem a kézilabdában, nem mindenhol nézők előtt

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) sűrítette a férfi és a női NB I programját.

A változtatások alapján a csapatok szerda-vasárnap ritmusban lépnek pályára, így a férfiaknál december végéig 19, a nőknél 20 fordulót rendeznek.

"A legfontosabb, hogy nézők előtt játszhassanak a csapatok, minél több mérkőzést, hogy biztosan eredményt lehessen hirdetni a 2020/21-es szezon végén, ebben egyetértés volt a szövetség és a Liga-csapatok között. Több egyeztetés nyomán született döntés, így sűrített menetrenddel indulnak a bajnokságok, a Magyar Kupa néhány fordulója pedig 2021-re kerül át. Fontos, hogy a válogatott időszakok nem sérülnek, a következő időszakban pedig beindulhat a nagyüzem kézilabdában" - emelte ki Novák András, a szövetség operatív igazgatója.

Balássi Imre, az NB I-es Kézilabda Liga elnöke azt mondta, hogy a szövetség a Liga minden kérése kapcsán partner volt, így végül sikerült összefogva, nagy többséggel dönteni a módosításokról. "Fontos, hogy el tud indulni az idény, és külön köszönet a csapatoknak, hiszen a kézilabda érdekeit előtérbe helyezték, több klub a saját érdekeit háttérbe szorítva járult hozzá a megegyezéshez és a Versenykiírás módosításához."

A versenykiírás szerint a férfiaknál az első és a második helyezett döntőt játszik, a nőknél viszont az alapszakasz végeredménye jelenti a bajnokság végső sorrendjét.

Amennyiben a játéknapok európai kupamérkőzések napjaira esnek, az európai kupákban szereplő magyar csapatok halaszthatják mérkőzéseiket 2021-re. A további játéknapokról a szövetség és aliga októberi egyeztetésein születik döntés.

A férfi NB I pénteken, a női pedig jövő kedden kezdődik.

Maszk, lázmérés, zárt kapu

Nézők azonban nem mindenhol lesznek. A Mol-Pick Szeged férfi csapata hivatalos honlapján tudatta, hogy egyelőre nem látogathatják szurkolók az alakulat hazai mérkőzéseit. "Nem akarunk kockáztatni, szeretnénk biztonságban játszani, ezt kívánja meg a jelenlegi helyzet, de bízunk benne, hogy egyszer minden jóra fordul, és ismét együtt lehetünk” – olvasható a szegediek közleményében.

A Telekom Veszprém viszont várja a drukkereket, de a beléptető pontoknál lázmérést végez majd az egészségügyi szolgálat. Aki lázas, azt nem engedik be.

A Győr női csapatának hazai meccseire orrot és szájat eltakaró maszkot kell érkezni, és viselni is azt a találkozó alatt az arénában. Az FTC mérkőzésein is lehetnek nézők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×