eur:
396.85
usd:
355.71
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
A Zingnews által közreadott képen az új koronavírussal megfertőződött betegek ápolására alakítanak ki szükségkórházat a vietnami Da Nang Tien Son sportcsarnokában 2020. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Zingnews/Hoang Giam

Forma-1 - Kérdéses a vietnami verseny, Jerezben vagy Isztambulban pótolhatják

A koronavírus-járvány miatt elképzelhető, hogy novemberben sem tudják pótolni az áprilisról elhalasztott Forma-1-es Vietnami Nagydíjat.

Miután Da Nangban megemelkedett a vírusos esetek száma, a BBC értesülései szerint erősen kérdésessé vált a Hanoiban felépített városi pálya bemutatkozása az F1-ben.

A BBC meg nem nevezett bennfentes forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy ha Vietnámban nem tudnak rajthoz állni a pilóták, akkor ezt a futamot az F1 irányítói egy újabb európai helyszínnel pótolnák. A beugró jó eséllyel a spanyolországi Jerez vagy Isztambul lehet, a török pályán 2005 és 2011 között megszakítás nélkül rendeztek Forma-1-es GP-t. Jerezben legutóbb 1997-ben volt F1-es futam, de a pályát tesztelésre gyakran használják.

A pandémia miatt március helyett júliusban elstartolt világbajnoki szezon versenynaptára még mindig nem teljes, az F1 irányítóinak a célja legalább 16 hétvége megrendezése, mert így a televíziós jogdíjakból nem veszítenek semmit. Eddig öt versenyre került sor, és összesen 13 szerepel a mostanáig nyilvánosságra hozott programban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Magyarok millióinak a lakásügyébe nyúlt bele a kormány, messziről bűzlik a végeredmény

Magyarok millióinak a lakásügyébe nyúlt bele a kormány, messziről bűzlik a végeredmény

„Nesze semmi, fogd meg jól. Megmutattuk, hogy kell elégetni sok milliárdot a nagy semmire” – értékelte az először idén márciusban megrendezett lakásbiztosítási kampányt biztosítói forrásunk. Fél év távlatából is nehéz vitatkozni vele, hiszen az MNB statisztikái egyelőre ellentmondásosak vagy hiányosak, és vitatható, megérte-e csak a marketingre elkölteniük 2,5 milliárd forintot a szereplőknek. Egy szembetűnő példa a bizonytalanságra: a jegybanki adatok szerint tízszer akkora (136 ezres) szerződésszám-növekedést hozott a kampány időszaka, mint az azt magában foglaló első félév egésze (13 ezer), ami nehezen elképzelhető. 2025 márciusának közeledtével egyre időszerűbb levonni az első kampány tanulságait, efelé haladva igyekszünk most árnyalni a fenti sommás megállapítást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×