eur:
399.63
usd:
361.29
bux:
73600.8
2024. október 2. szerda Petra
Az AC Milan és a Genova olasz első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzése a milánói Giuseppe Meazza Stadionban 2020. március 8-án. Az olasz bajnoki meccseket a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt zárt kapuk mögött játsszák április 3-ig.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

Olaszországban már a szurkolók visszatérésére készülnek

Vincenzo Spadafora sportminiszter nyilatkozata szerint szeptembertől ismét nézők előtt rendezik az olasz labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit.

"Ha a járványügyi görbe lehetővé teszi, akkor szeptembertől ismét láthatjuk a szurkolókat a stadionokban" - mondta a tárcavezető. Hozzátette, eleinte nyilvánvalóan nem lehet úgy megtölteni a lelátókat, ahogyan korábban, és számos szigorú szabályt is be kell majd tartaniuk a mérkőzésre látogatóknak.

Az első és másodosztály, valamint az Olasz Kupa küzdelmei márciustól júniusig szüneteltek a koronavírus-járvány miatt, az újrakezdést követően pedig minden meccset zárt kapuk mögött rendeztek.

Múlt csütörtökön Vincenzo Spadafora még úgy nyilatkozott, hogy a következő idény rajtján, szeptemberben sem térhetnek vissza a szurkolók a lelátókra.

A torinói Olimpiai Stadionban már telepítettek egy új rendszert, amely ellenőrzi a testhőmérsékletet, és szájmaszkot, illetve kézfertőtlenítőt ad az embereknek, amikor átsétálnak a forgóvillákon.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 12:12
×
×
×
×