eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bécs, 2008. június 22. Gianluigi BUFFON olasz kapus néz a kapu felé tartó labda után az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Spanyolország-Olaszország mérkőzésen a bécsi Ernst Happel stadionban 2008. június 22-én. (MTI/EPA/Georgi Licovski)   Mobilkommunikációs eszközön nem közölhető!
Nyitókép: GEORGI LICOVSKI

Hiába Buffon bravúrjai, a Napolié a kupa

A Napoli nyerte az Olasz Kupát, miután gól nélküli 90 perc után tizenegyes-párbajban győzött a Juventus ellen.

A római döntőben a nápolyiak voltak aktívabbak az első félidőben a veterán Gianluigi Buffonnak több nehéz védést kellett bemutatnia, mint a másik oldalon Alex Meretnek. A második játékrészben is inkább a Napoli akarata érvényesült – leszámítva azt az „apróságot”, hogy gólt nem tudott szerezni – a bajnoki címet védő torinóiaknak a 90. percben kivételes szerencséjük volt Buffon bravúrja után, a labda a kapufáról pattant ki.

A kiírás szerint hosszabbítás nélkül következtek a tizenegyesek. A szétlövésben a Juve első két lövője, Dybala és Danilo rontott, a nápolyiak ellenben mind a négy lövésüket gólra váltották. Arkadiusz Milik lövése a kupagyőzelmet jelentette a számukra.

Az újrakezdés óta az olasz futball mindhárom tétmérkőzése döntetlent hozott.

Olasz Kupa-döntő

Napoli–Juventus 0-0, tizenegyesekkel 4-2

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×