eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Váratlanul lemondott a MOB elnöksége

A Magyar Olimpiai Bizottság a mostani különleges helyzetre reagálva június 20-án tartja meg tisztújító közgyűlését, s a szabályok szerint 10-ig még bárki pályázhat az elnöki posztra és az elnökségi tagságra - írja a Nemzeti Sport.

A portál azt írja, hogy különösebb felhajtás nélkül, mondhatni, csendben mondott le nemrégiben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége. A Kulcsár Krisztián vezette testület így próbál megoldást találni az elhalasztott tokiói olimpia okozta zavaros helyzetre.

A szervezet jelenleg még érvényben lévő alapszabálya úgy rendelkezik, „a Nyári Olimpiai Játékok befejezését követő 90 napon belül, de legkésőbb a tárgyév december 31-ig tisztújító közgyűlést tart”, azaz nem számol olyan kivételes esettel, mint a mostani.

A portál idézi Szabó Andrást, a MOB kommunikációs vezetőjét, aki úgy fogalmaz, hogy "a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagjai közös elhatározással hozták meg azt a döntést, hogy lemondanak, mert a jelenlegi körülmények között ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak.

"Azért tartjuk meg már most és nem az esztendő második felében a tisztújítást, hogy a következő elnökségnek minél több ideje maradjon felkészülni a jövő évre, hiszen az elhalasztott nyári olimpia miatt kihívásokkal teli 2021 előtt áll a magyar sport és ezzel együtt a MOB.”

A portál megkereste Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, aki megerősítette, hogy feltételezhetően a tokiói nyári játékok elhalasztására való tekintettel és a további zavartalan olimpiai felkészülés érdekében – igazodva az eredetileg tervezett ciklushoz, és figyelembe véve a kialakult rendkívüli helyzetet – tartja meg most a MOB a tisztújító közgyűlését.

Az államtitkár vélemánye szerint a MOB sikeres munkát végzett az elmúlt három évben, Hozzátette, a Magyar Olimpiai Bizottság mint sportköztestület független szervezet, saját hatáskörben dönt vezető tisztségviselői és testületei megválasztásáról, azzal kapcsolatban az Emmi sportért felelős államtitkársága nem nyilvánít véleményt.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×