eur:
395.02
usd:
368.22
bux:
71567.76
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Tiszeker Ágnes: a McLaren-jelentés megvédte a HUNADO tisztességét és becsületét

Szakmai elismerést jelent a Magyar Antidopping Csoportnak a McLaren-jelentés róla szóló része – hangsúlyozta az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes ügyvezető igazgató, aki arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapokban voltak olyan nemzetközi partnerek, akik elfordultak tőlük.

Az utóbbi hónapok történései alapjaiban határozták meg a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) életét, miután olyan súlyos vádak fogalmazódtak meg velük szemben, hogy korruptak. Ez egy doppingellenes szervezetnek a legnagyobb sértés, az igazság azonban győzött – fogalmazott az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes, a szervezet ügyvezető igazgatója.

Kifejtette, hogy a McLaren-nyomozócsoport a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által maximálisan elismert és támogatott, ténylegesen volt rendőrökből és hozzáértő nyomozótisztekből álló csoport, amely objektíven és alapjaiban vizsgálta a magyar szervezet tevékenységét és valamennyi mintavételüket, azután, hogy az ARD német csatorna filmje rossz színben tüntette fel őket. Mint mondta, a mostani jelentéssel teljes egészében rehabilitálták őket.

Tiszeker Ágnes szerint jóleső volt hallani - azzal együtt is, hogy „megdöbbentő dolgok” hangzottak el a sajtótájékoztatón a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségről (IWF) - hogy

a HUNADO tevékenysége maximálisan tiszta volt, és semmiféle manipuláció, semmiféle korrupció nem bizonyosodott be.

Sőt, Richard McLaren feketén-fehéren kijelentette, a Magyar Antidopping Csoport a WADA-kódexnek megfelelően járt el, megvédve a HUNADO tisztességét és becsületét. Ennél többet pedig nem kívánhattak volna – tette hozzá.

Tiszeker Ágnes arra is kitért, hogy az elmúlt fél évben, elsősorban nemzetközi szinten, számos „baráti” szövetség támogatásáról biztosította a HUNADO-t, ugyanakkor ennek ellenkezőjére is akadt példa, és akikkel kevésbé szoros partnerségben álltak korábban, azok meginogtak a vádak hallatán.

Azt pedig nagyon rossz volt tapasztalni, hogy egyes nemzetközi szövetségek elkezdtek kételkedni a Magyar Antidopping Csoportban – tette hozzá az ügyvezető igazgató, aki szerint ezért volt fontos, hogy helyére kerüljenek a dolgok, és hogy egyértelműen bebizonyosodjon: egy szó nem volt igaz abból, amire az ARD filmje utalt.

Hozzátette: a kezdetektől fogva hangsúlyozták, hogy semmiféle titkolnivalójuk nincsen, és „tessék ízekre szedni” mindent, amit a Magyar Antidopping Csoport - akár a hazai, akár a nemzetközi szinten - tett vagy tesz, és akkor ki fog derülni, hogy maximálisan szakmai szempontok alapján végzik a munkájukat.

Tiszeker Ágnes végezetül megjegyezte, miután a McLaren-csoport hitelessége és szakmaiassága megkérdőjelezhetetlen, így az általuk végzett, mindenre kiterjedő és alapos vizsgán jól teljesíteni, egy

szakmai elismeréssel ér fel.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Budapest gazdasági súlya mindig is hatalmas volt hazánkban, az ezredforduló óta pedig összességében még növekedett is. Néhány megye azonban gyengén teljesített, és érdemben veszítettek gazdasági súlyukból. A főváros kétszer olyan fejlett, mint az ország átlagos gazdasági teljesítménye, miközben az ország keleti felén 50-60% alatti teljesítményeket is látunk. Jó hír, hogy a megyék túlnyomó többsége felzárkózást mutat az EU-átlaghoz, azonban van olyan térség, ahol stagnálás, illetve visszaesés látszik. Hazánk példáján is látszik, ami az elmúlt egy-két évtizedben egyre jellemzőbb: leginkább a szolgáltatószektor képes dinamizálni egy térséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×