eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Barcelona, 2020. április 30.A koronavírus-fertőzés elkerülése céljából csak minden második sávot használhatnak a vendégek a barcelonai Dir nevű edzőterem medencéjében 2020. április 30-án. A terem tulajdonosai új járványügyi szabályokat vezetnek be, hogy a kijárási korlátozások enyhítése után biztonságosan lehessen sportolni.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Így indul újra hétfőtől a sportélet Magyarországon

Lényegében csak a közterületen tartott sporteseményekre marad érvényben a korlátozás május 4. után, ahol nincs lehetőség nézők kizárására. A zárt kapus sporteseményekről is csak a nézőket tiltják ki, a sajtó dolgozhat. A sportági szakszövetségek döntenek az indulás részleteiről a sportért felelős államtitkár szerint.

Hétfőtől hatályosak az ország egész területén - így amint az Infostart is megírta Budapesten is - a sportrendezvényekkel kapcsolatos lazítások. A rendelet értemében sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős és diáksport-rendezvények, valamint a tömegsport célú edzésen való részvétel - közölte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Hozzátette:

feltéve, hogy a szervezők biztosítani tudják, hogy az eseményre zárt körülmények között, zárt létesítményben vagy nézők elől elzárható területen kerül sor, és arra nézők nem léphetnek be.

Vagyis azon a közterületen megszervezett sportrendezvények - például az utcai futóversenyek, kerékpárversenyek - megtartása tilos, ahol nincs lehetőség a nézők kizárására - hangsúlyozta az államtitkár. A sporteseményeken egyébként valamennyi egyéb résztvevő, vagyis a sportolók mellett a sportszakemberek, így edzők, csapatvezetők, mérkőzésvezetők, versenybírók, sportegészségügyi szakemberek, valamint a doppingellenőrök, a biztonsági és a sportlétesítmény működtetéséért felelős szakmai személyzet, továbbá a sajtó képviselői jelen lehetnek.

Feltéve, hogy így nem haladja meg az 500 főt rendezvény résztvevői köre.

A hazai versenyrendszerek, bajnokságok, kupasorozatok újraindításáról, azok kereteiről és formájáról az egyes országos sportági szakszövetségek döntenek - közölte az államtitkár. Ugyanakkor minden szervezetnek figyelembe kell vennie a sportélet újraindításának tervezésekor a veszélyhelyzethez kapcsolódó, fennálló tilalmak és korlátozások mellett a sportágak nemzetközi szövetsége által hozott döntéseket és ajánlásokat, továbbá az Országos Sportegészségügyi Intézet, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásait, a sportlétesítmények működtetésére vonatkozó protokollokat, illetve a sportlétesítmények tulajdonosai, üzemeltetői által előírtakat is.

Az már korábban kiderült, hogy mivel augusztus 15-ig nem lehet 500 fősnél nagyobb tömegrendezvényt tartani, ezért egyelőre nézők nélkül tervezik a Forma-1 Magyar Nagydíját. Időközben azonban felröppent a hír, hogy előfordulhat, hogy nem is augusztus elején, hanem 23-án kerülne sor a futamra.

A hazai sportszervezetek a korlátozások enyhítéséről szóló hír hallatán viszonylag gyorsan reagáltak. Amint az korábbi körképünkből kiderült, a Magyar Labdarúgó Szövetség a bajnokság május 23-i újraindulását valószínűsíti.

Az úszók is elkezdték a felkészülést, azonban az már biztos, hogy 2021-re halasztják az eredetileg augusztus 17-re tervezett Európa-bajnokságot.

A tornászválogatott is megkezdi az edzéseket a fővárosban speciális szabályok betartása mellett, és a vidéki klubok is kinyithatnak a jövő héttől, megindulhat a sportolók felkészülése.

A sportolók mellett a doppingellenőrök is készülnek - amint azt az Infostart korábban megírta - osztrák minta alapján kezdenék újra nagyon szigorú egészségvédelmi intézkedések betartása mellett a vizsgálatokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×