eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tammy Abraham, a Chelsea játékosa (j2) gólt lő az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában játszott Arsenal-Chelsea mérkőzésen a londoni Emirates stadionban 2019. december 29-én. A Chelsea 2-1-re győzött.
Nyitókép: Tammy Abraham, a Chelsea játékosa (j2) gólt lő az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában játszott Arsenal-Chelsea mérkőzésen a londoni Emirates stadionban (MTI/EPA/Neil Hall)

Kiderült, hogyan folytatódhat az angol bajnokság

Csak semleges pályákon lehet befejezni a labdarúgó Premier League küzdelmeit.

A klubok videokonferenciáján alakult ki ez a közös álláspont azzal együtt, hogy legfeljebb tíz stadionban zajlanának mérkőzések. A kiválasztásnál elsődleges szempont lenne, hogy elejét vegyék szurkolói csoportosulásnak, a minősítést pedig a hatóságok végeznék el.

Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra. A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha ez biztonságos.

A bajnokság lebonyolításához mintegy 40 ezer koronavírus-tesztre lenne szükség a játékosok és a stábok, illetve a személyzet egészségének megóvása érdekében. A BBC értesülése szerint a kluboknak alá kell majd írniuk egy egészségügyi protokollt, melyet a PL orvosi csoportja és egészségügyi tanácsadói állítanak össze.

Amennyiben az edzések még azelőtt újraindulnak, hogy a szociális távolságtartásra vonatkozó szabályozáson enyhítenének, a futballistákat hetente kétszer tesztelnék és naponta ellenőriznék egészségi állapotukat. A tréningek helyszíneit úgy alakítanák ki, hogy a lehető legoptimálisabban lehessen tartani a távolságot, illetve a lehető legmagasabb legyen a higiéniai szint.

Ezen túlmenően a játékosoknak edzőfelszerelésben, maszkkal az arcukon kellene az érkezniük a tréningekre. Az edzések helyszínén nem zuhanyozhatnának és nem kaphatnának ennivalót. Amennyiben a klub mégis ezt tervezné, csak elvitelre adhatná az élelmiszert. Csupán a legalapvetőbb orvosi kezelésekre kerülhetne sor, az egészségügyi stáb tagjai védőfelszerelésben végezhetnék munkájukat. Az összes értekezletet, megbeszélést virtuálisan kellene lebonyolítani.

A folytatást illetően egyelőre konkrét döntés nem született, az egyeztetések a hatóságokkal és az illetékes minisztériumokkal a jövő héten folytatódnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×