eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Georginio Wijnaldum, a Liverpool játékosa (b2) gólt szerez az Atlético Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján Liverpoolban 2020. március 11-én.
Nyitókép: Peter Powell

Az Atlético szurkolói fertőzték meg a liverpooliakat?

Angela McLean, az Egyesült Királyság kormányának tudományos tanácsadója érdekes felvetésnek tartja azt a feltételezést, hogy összefüggésbe hozható a Liverpoolban koronavírussal fertőződöttek magas száma és a város labdarúgócsapatának, a Liverpool FC-nek a spanyol Atlético Madriddal vívott márciusi hazai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntője között.

A márciusi 11-i mérkőzésen 52 ezer néző vett részt az Anfield Roadon, köztük háromezer madridi. A spanyol fővárosban akkor már érvényben voltak részleges korlátozások. Bár nincs egyelőre egyértelmű bizonyíték arra, hogy ennek a mérkőzésnek szerepe van a járvány gyors terjedésében a városban (értsd: nincs bizonyíték arra, hogy a spanyol szurkolók megfertőztek volna bárkit is), Angela McLean szerint legalábbis indokolt a további vizsgálat:

„Nagyon érdekes lesz a jövőben látni, amikor az összes elemzés megtörténik, hogy milyen kapcsolat áll fenn a Liverpoolban terjedő vírusok és a spanyolországiak között" – mondta.

Matthew Ashton, a liverpooli városi tanács népegészségügyi igazgatója korábban azt mondta a Guardiannek, hogy a meccset nem kellett volna megrendezni, míg a madridi polgármester, Jose Luis Martinez-Almeida a hétvégén hibának nevezte, hogy az Atletico-rajongók ezreinek részévtelét engedélyezni a mérkőzésen.

„Nem volt értelme annak, hogy 3000 Atletico-rajongó utazhatott Anfieldbe”

– mondta Martinez-Almedia az Onda Cero spanyol rádióállomásnak.

Az eddigi adatok alapján 246 ember halt meg koronavírusban a a liverpooli közkórházaiban.

Eközben Madrid az egyik leginkább sújtott város Európában. A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Spanyolországnál csak az Egyesült halálos áldozatainak száma hétfőig megközelítette már 21 ezret.

Rishi Sunak brit pénzügyminiszter sajtóközleményben visszautasította azt a feltételezést, hogy a kormány túl lassú volt a nagy sportesemények lefújásával kapcsolatban.

A Cheltenham Fesztivál nevű, kiemelkedően népszerű négynapos esemény, valamint a Liverpool és az Atlético Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzése egyaránt március második hetére esett. A fesztivál négy napján 251 684-en vettek részt, 68 500 nézője volt a március 13-i, pénteki Cheltenham Gold Cupnak.

Nagy-Britanniában csak tíz nappal később, március 23-án vezették be a szigorú napi korlátozásokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×