eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A 2020-as tokiói nyári olimpia kezdetéig hátralévő időt jelző óra előtt mennek gyalogosok a tokiói főpályaudvar bejáratánál 2020. március 23-án. Abe Sindzó, Japán miniszterelnök először beszélt a tokiói olimpia esetleges elhalasztásáról. Az olimpia az eredeti tervek szerint július 24-én kezdődne. A világjárvány miatt több sportszervezet is azt kérte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, hogy halassza el a játékokat, ami történelmi döntés lenne és óriási hatást gyakorolna az egész sportéletre.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Kiszámolták, ennyibe kerülhet az olimpia elhalasztása

Szakértők szerint Japánnak 670 milliárd jenbe (1900 milliárd forint) kerülne a nyári tokiói olimpia és paralimpia elhalasztása a koronavírus-járvány miatt.

A számítást Makino Junicsi, az SMBC Nikko Securities nevű brókercég vezető közgazdásza tette közzé, míg a Kanszaj Egyetem nyugalmazott professzora, Mijamoto Kacuhiro 640,8 milliárd jennel hozzávetőleg hasonló eredményre jutott.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és Abe Sinzo japán miniszterelnök korábban kijelentette, hogy az ötkarikás játékok teljes törlése nincs napirenden, de erről is születtek már számítások: ez Makino szerint 7,8, míg Mijamoto szerint 4,5 billió jenbe kerülne a házigazdáknak.

A szervezőbizottság hétfői sajtótájékoztatóján jelezte, hogy kész egy későbbi időpontban megrendezni az olimpiát, és a kormányfő is beismerte, hogy

elképzelhető, a multisport-esemény nem az eddigi tervek szerint zajlik majd le.

Vasárnap a NOB bejelentette, hogy négy héten belül döntés születik a tokiói játékok esetleges elhalasztásáról. Az olimpia az eredeti elképzelések szerint július 24-től augusztus 9-ig, míg a paralimpia augusztus 25-től szeptember 6-ig tart.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×