eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Baumgartner Zsolt, korábbi Forma-1-es autóversenyző a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzése előtt a mogyoródi Hungaroringen 2014. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Karanténba került az egyetlen magyar Forma–1-es pilóta

Baumgartner Zsolt az Ausztrál Nagydíj előtt autóztatta a sztárokat, alig tudott hazajutni, most vidéken várja a karantén végét.

Néhány órával a Forma–1-es szabadedzések előtt még a melbourne-i pályán száguldott minden idők legfiatalabb világelső teniszezőjével, a wimbledoni és US Open-győztessel, az ausztrál Lleyton Hewittal, majd a koronavírus miatt az sem volt biztos, hogy egyáltalán hazarepülhet Magyarországra."

"Úgy kétszázötven kilométert tettem meg az Albert Parkban, de az első perctől érezni lehetett, hogy a megszokottnál feszültebb, ridegebb a légkör. Óvatosabban viselkedtek az emberek. A kétüléses F1-es autóval teljesített körök után kevés fotózkodás volt, mindenki megtartotta a két lépés távolságot. Még azok is, akikkel régóta ismertük egymást" – mondta a Blikknek a 2004-es Amerikai GP-n pontot szerző Baumgartner, aki a nagydíjakon a speciális autóban ülve ismerteti meg az utasaival a Forma–1-es érzést. Ezúttal Lleyton Hewitt mellett a Take That együttes egykori frontemberét, Robbie Williamst vitte volna körbe, de a vírus közbeszólt.

Miután a McLaren egyik tagjának pozitív lett a koronatesztje, lefújták a futamot, és még az is felvetődött, hogy senki nem hagyhatja el a helyszínt. Baumgartner végül hazajutott, és önkéntes karanténba vonult. Csak a repülőtéren látta a családját, de azonnal autóba ült, és a vidéki házukba ment.

"Szerencsére teljesen tünetmentes vagyok, az egyetlen gond, hogy lassan telnek a napok, és nagyon várom, hogy újra láthassam a családom. Ugyanakkor tudom, felelősséggel tartozom, nem szabad kockáztatni" – mondta az autóversenyző.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 21:47
×
×
×
×