eur:
394.87
usd:
367.61
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Emre Can (b) és Thorgan Hazard, a Borussia Dortmund (j), valamint Marquinhos, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésen Dortmundban 2020. február 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Mbappé vírustesztje negatív, de ő lesz az egyetlen néző Párizsban

Kylian Mbappé tesztje negatív! Ezt közölte a párizsi napilap, a L’Équipe az olvasóival, elismerve, hogy vizsgálták az edzéseket kihagyó világbajnokot. Mindazonáltal játéka kétséges a Borussia Dortmund elleni ma esti BL-visszavágón.

Már napok óta ismert, hogy zárt kapuk mögött tartják meg a Paris Saint-Germain és a német csapat meccsét, amelyet a BVB 2-1-es előnyből kezd majd. Mindazonáltal nem lesz néma a stadion, a PSG egyik ultracsoportja, a Collectif Ulktras Paris jelezte, hogy ott kíván lenni a Parc des Princes környékén, számításai szerint 2-3000 fővel, hogy támogassa a csapatot. Egyelőre nem világos, hogy egyéb, nem sportszervezettől származó direktíva ezt nem húzza-e át. A klub, például, nem szervez nagykivetítős meccsnézést úgynevezett fan zónát kialakítva, mert tilos Franciaországban ezerfősnél nagyobb létszámú rendezvényt tartani. Elképzelhető, hogy erre tekintettel az ultrák két vagy akár három csoportban gyülekeznek.

Ami a játékosokat illeti, Meunier és Verratti kizárta magát a mai találkozóból a Dortmundban szerzett eltiltásával.

A L’Équipe összegyűjtötte, hogy a Paris Saint-Germain a története során ötödször fog zárt kapuk mögött mérkőzni, minden korábbinak szurkolók miatti fegyelmi büntetés volt az oka. Legutóbb 2010 tavaszán történt ilyen a párizsiakkal.

Az UEFA, a WHO, az Egészségügyi Világszervezet irányelveit követve, úgy rendelkezett, hogy ne legyen kézfogás a mérkőzés előtt a játékosok között, ez így lesz a Parc des Princes-ben és az Anfield Roadon is.

Jelen állás szerint Liverpoolban lehetnek nézők, Diego Simeone, a visszavágót 1-0-s előnyről kezdő Atlético Madrid argentin vezetőedzője nagyon sportszerűen azt mondta, örül a döntésnek, őket is támogatta saját közönségük, úgy igazságos, hogy a Liverpool is megkapja ezt a lehetőséget.

A koronavírus-járványban megbetegedettek száma Nagy-Britanniában is nő, már Nadine Dorries egészségügyi miniszter is házi karanténba került. Mindezek ellenére Liverpoolban jó a helyzet, így várhatóan legalább negyvenezer szurkoló előtt rendezik meg a találkozót. Jürgen Klopp mindenesetre felkészült arra is, hogy esetleg más döntés születik a hátralévő órákban: „Mindenki, aki ismer engem, az tudja, tisztában vagyok azzal, hogy léteznek fontosabb dolgok is a futballnál. Ha olyan döntés születik, hogy zárt kapuk mögött kell játszanunk, elfogadom.”

A német edző az első találkozóhoz képest sokkal több lövést ígért csapatától, de kiemelte, hogy a világ egyik legjobban védekező alakulata az ellenfél. Alisson Becker csipősérülése miatt nem védhet, ugyanakkor sokat jelenthet a Vörösöknek, hogy a csapatkapitány, a középpálya motorja, Jordan Henderson felépült, játékra kész.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×