eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Jaume Domenech, a Valencia kapusa védi Mario Pasalicnak, az olasz Atalanta játékosának (k) a lövését a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésen a milánói San Siro stadionban 2020. február 19-én.
Nyitókép: Antonio Calanni

Folytatódik a Bajnokok Ligája: zárt kapuk és nyitott kérdések

Két mérkőzést rendeznek ma a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Valenciában zárt kapuk mögött játszik a helyi csapat az olasz Atalantával, Lipcsében Gulácsi Péter és társai szurkolóik előtt fogadhatják a Tottenham Hotspurt.

Az Atalanta 4-1-re megnyerte az első találkozót Milánóban, ezért biztos favoritja a továbbjutásnak. A klub lombardiai, bergamói, így az olaszországi korlátozások miatt nem is kísérhetnék el szurkolói, de a spanyolok döntése alapján a Che hívei sem lesznek, lehetnek ott a meccsen.

Gian Piero Gasperini azt mondta a valenciai sajtótájékoztatón, hogy olyan a helyzet most Spanyolországban, mint Olaszországban volt egy hónappal ezelőtt. Szerinte biztonságban vannak, meg kellett tenniük bizonyos óvintézkedéseket, de ezt megértik, mert az első az egészség, a biztonság.

Aztán már a futballról is beszélt, megfutva a kötelező köröket. Elmondta, hogy arra számít, ez a mérkőzés teljesen más lesz, mint a két csapat első találkozója, nem úgy lépnek pályára, hogy már minden lefutott.

A két csapat várható összeállítása azt jelzi, mindkét fél a legjobb erőivel állhat ki a visszavágóra, talán a bergamói Toloi a kivétel.

A másik párban az RB Leipzig a Londonban szerzett 1-0-s előny birtokában állhat ki a Tottenhammel szemben. Az angolok rossz formában vannak, a jelek szerint nem tudják pótolni a sérült Harry Kane-t és Szon Hung Mint. Mi több, hétfőn kidőlt a soreból a Kane helyére szerződtetett holland csatár, Steven Bergwijn is. Könnyebben sérült, de nem játszhat Lipcsében a balhátvéd Ben Davies sem.

José Mourinhót azért nem hagyta el szokásos (kincstári?) optimizmusa, amikor azt mondta: „Vegyük úgy, hogy a szünetben 1-0-s vesztésre állunk. De a második félidő még hátra van.”

A portugál edző rajongói emlékezhetnek arra, hogy Mou vágta ki magát már éppen aktuális csapatával hasonló helyzetből, de bravúrok idején rendelkezésre álltak a legjobb játékosai. Most nem.

Az angolok leginkább Lucas Mourában bíznak, aki tavaly május 8-án, egy ugyancsak 1-0-ra elveszített hazai találkozó után, mesterhármast szerzett az AFC Ajax otthonában. Más kérdés, hogy Lucas a mostani idényben 38 tétmérkőzésen csupán hét gólt szerzett eddig, igaz, a bevethető Spurs-játékosok közül csak Dele Alli eredményesebb nála a 2019–2020-as szezonban.

A lipcseiek közül az első meccsen kiválóan játszó Ampadu és a magyar válogatott Willi Orbán is sérült

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×