eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője teszteli versenyautóját a Barcelona melletti montmelói pályán 2020. február 28-án. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 15-én rendezik Melbourne-ben.
Nyitókép: Alejandro Garcia

Koronavírus – Egyelőre nem törlik a Forma–1-es szezonynyitót

A Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj szervezői úgy készülnek, hogy megrendezik a március 15-i futamot, a koronavírus-járvány miatti esetleges korlátozásoktól a csapatoknak azonban így van miért aggódniuk.

Nagy a bizonytalanság a 2020-as Forma-1-es szezon kezdete körül. Az első négy futam közül a Kínai Nagydíjat már elhalasztották a koronavírus-járvány miatt. Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója a barcelonai tesztek során kijelentette, a március 15-i ausztráliai idénnyitót, valamint a március 22-i bahreini és az április 5-i vietnámi futamot is megrendezik, de a helyzet folyamatosan változik, mindenesetre a gphirek.hu azt írja,

az Ausztrál Nagydíj szervezői úgy készülnek, hogy lesz verseny.

A helyzet azonban óráról órára változik, nemrég Bahreinben például 48 órára minden Dubajból érkező járatot töröltek, miután egy csoport koronavírus-fertőzött érkezett Iránból az Egyesült Arab Emirátusokon keresztül. Dubaj az F1-es csapatok személyzetének egyik fő átszállóhelye a tengerentúli futamoknál, egy újabb hasonló zárlat így igen érzékenyen érintheti őket, ahogyan érintette a napokban Bahreinben tesztelő F2-es mezőny több versenyzőjét és csapatát.

A csapatvezetők most azon dolgoznak, hogy a személyzete az utazási korlátozások ellenére el tudjon jutni a helyszínre, mert minden csapatnak Európában van a székhelye, és mindannyian a Közel-Keleten vagy Ázsián keresztül közelítik meg Ausztráliát.

Melbourne-ben a beutazási szigorítás vagy egy esetleges kötelező karantén lehetetlenné teheti a futamot. Különösen az olaszországi bázisú Ferrarinak és Alpha Taurinak, valamint az F1-be gumikat szállító Pirelli embereinek gyűlhet meg a baja az Ausztráliába jutással. Egyelőre csak Iránnal és Kínával szemben van érvényben kötelező karantén: két hetet kell tünetmentesen eltölteniük egy harmadik országban, mielőtt beléphetnek Ausztráliába. Az ausztrál tiszti főorvos szerint Dél-Koreában és Olaszországban egyelőre sikerült korlátozni a vírus terjedését, ezért

nem tartják indokoltnak az utazási tilalom bevezetését.

"Minden téren úgy készülünk, hogy jövő héten megrendezzük a 25. Forma-1-es futamot Melbourne-ben" – mondta Andrew Westacott, az Australian Grand Prix Corporation vezérigazgatója. Komoly egészségügyi, biztonsági és vészhelyzeti megállapodásaik vannak az eseményre, folyamatosan nyomon követik a helyzetet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×