eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Miniszterelnöki Kabinetiroda/Fischer Zoltán

Az olimpiáról volt szó a kormányülésen

A tokiói olimpiai felkészülés aktuális helyzetéről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt és a kormány tagjait Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a kormányülésen.

A mintegy órás tájékoztatáson a MOB elnöke köszönetet mondott a kormánytagoknak a magyar sport és az ötkarikás játékok iránti kiemelt figyelemért, majd kitért a felkészülés aktualitásaira. Részletes tájékoztatást adott az olimpiai célkitűzésekről, a várható eredményességről, és a kvótahelyzet jelenlegi állásáról - olvasható a MOB honlapján.

Kulcsár Krisztián beszélt a tokiói kiutazással és az ott tartózkodással kapcsolatos kérdésekről, az olimpiai létesítmények és az olimpiai falu készenléti állapotáról, a sportolók várható kiszolgálásáról is. Kitért a szervezőbizottság készültségére, a várható nehézségekre: az időjárás, a vírushelyzet, illetve az esetleges földrengésekkel kapcsolatos tudnivalókra. Hangsúlyozta, a japán Tocsigi prefektussal kiváló kapcsolat alakult ki, amely lehetőséget ad a magyar sportolóknak az edzőtáborozásra, és a kinti körülmények előzetes megismerésére.

A magyar kormány a MOB elnökét biztosította arról, hogy

az enyhén emelkedő tokiói költségeket az olimpiai felkészüléshez és részvételhez biztosítani fogja

- olvasható a bizottság honalpján.

A tokiói ötkarikás játékokat július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×