eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Branislav Mitrovic, az A-Híd OSC Újbuda kapusa a vízilabda BENU férfi Magyar Kupa döntőjében az FTC-Telekom Waterpolo ellen játszott mérkőzésen a Komjádi uszodában 2019. december 8-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Férfi vízilabda BL - Az OSC nyerte a magyar rangadót

Az újbudaiak egy pontra megközelítették a második helyen álló zöld-fehéreket és óriási lépést tettek a nyolcas döntőbe jutás felé.

Az OSC meglepetésre idegenben 11-8-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában.

A két csapat nem sokkal az ünnepek előtt találkozott egymással először a csoportban, akkor 10-10-es döntetlenre végeztek a felek. Ezt követően a két együttes legtöbb játékosa a Duna Arénában rendezett Európa-bajnokságon szerepelt, a zöld-fehérektől heten, az újbudaiaktól hárman voltak részesei a hazai győzelemmel zárult kontinensviadalnak.

Látszódott, hogy a kéthetes, mindössze tíz nappal ezelőtt véget ért Eb sokat kivett a játékosokból, több hiba csúszott mindkét oldalon a támadásokba. A koncentrációja minimálisan az OSC-nek volt jobb, így a nagyszünetben 4-3-ra vezetett. A fordulást követően az Eb legértékesebb játékosának választott Varga Dénes vezérletével pillanatok alatt fordított és két góllal ellépett a Ferencváros.

Nem kellett sokat várni az újabb fordulatra, a bajnoki ezüstérmes OSC ugyanis a zárónegyed közepére visszavette a vezetést és két góllal elment. Az FTC emberelőnyben minimalizálhatta volna a különbséget, de egy rossz passz után Burián Gergely úszott meg és büntettet (7-10). Mezei Tamás egy remek csavargóllal ugyan egy pillanatra visszahozta a reményeket, de egy újabb hazai hiba után Drasko Brguljan találata mindent lezárt (8-11).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×