eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A svájci Roger Federer a szerb Novak Djokovic ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2020. január 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Scott Barbour

Nem sokáig tartott Federer lendülete

Elsőként a címvédő Novak Djokovic jutott be a férfi egyes döntőjébe a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A szerb játékos csütörtökön három szoros játszmában múlta felül a svájci Roger Federert, akivel 50. alkalommal csapott össze és 27. győzelmét aratta. A többnyire kiegyenlített mérkőzésen elsősorban az döntött, hogy a fontos labdamenetek többségét Djokovic nyerte.

Az első játszma annyiban szokatlanul kezdődött, hogy az első négy játékból hármat a fogadó nyert, így Federer volt brékelőnyben, ráadásul 4:1-es vezetésénél újabb három bréklehetősége volt, de ezeket kihasználatlanul hagyta. A hétszeres bajnok szerb innen egyenlíteni tudott, majd a rövidítésben esélyt sem adott svájci riválisának.

A második szettben fej fej mellett haladtak a felek, majd Djokovic a saját szempontjából legjobbkor, 5:4-es előnynél vette el az Australian Openen hatszor győztes Federer adogató játékát. A harmadik felvonásban is egyetlen brék volt, azt is Djokovic érte el, így 2 óra 18 perces összecsapás után fogadhatta Federer gratulációját.

Djokovic a vasárnapi fináléban az osztrák Dominic Thiem és a német Alexander Zverev pénteki párharcának győztesével találkozik.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×