eur:
394.93
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Fucsovics Márton a svájci Roger Federer ellen játszik a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában 2020. január 26-án. Federer 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Fucsovics bekezdett Federer ellen - így értékelte a szereplését

Fucsovics Márton szettelőnyről kikapott a 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federertől a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.

A világranglistán 67. magyar játékos - aki két éve három szettben alulmaradt Federerrel szemben a melbourne-i nyolcaddöntőben - fantasztikus kezdéssel 36 perc alatt játszmaelőnybe került, ám a rákapcsoló svájci sztár mindössze egy gémet veszítve hamarosan kiegyenlített. A harmadik felvonásban is a 38 éves Federer irányított, 4:0 után egy-egy brék következett, de Federer bő másfél óra elteltével már csak egy lépésre volt 57. Grand Slam-negyeddöntőjétől.

A negyedik szettben a volt világelső kétszer is brékelt, majd ellenállhatatlan játékkal megnyerte a mérkőzést, amely 2 óra 11 percig tartott.

A 27 éves Fucsovics harmadik találkozójukon első játszmáját nyerte a minden idők legjobbjának tartott svájci ellen. Mostani eredményével várhatóan az 54. helyre jön fel a világranglistán.

Nem elégedett

"Az öltözőben egy kicsit letört voltam, örülök, hogy nyertem egy szettet, de nem vagyok elégedett a játékommal" - nyilatkozta Fucsovics Márton a Tennis love and game oldalnak. "A második szettben Roger elkezdett jobban játszani, de ekkor már nem működött a szervám, amire eddig az egész versenyen tudtam támaszkodni. A két évvel ezelőtti meccshez képest lazábban mentem fel a pályára, meg akartam verni Federert, és az első szett után még inkább elhittem, hogy képes vagyok erre."

A magyar éljátékos elárulta, első esti Grand Slam-mérkőzésén nagyon bosszantó volt, hogy sokszor millimétereken múlt egy-egy elvesztett pont.

"Összességében jó hetet zártam, pozitív évkezdeten vagyok túl, egyre jobban szerválok, összeállt a játék, és nagyon jó csapatom van" - tette hozzá.

Melbourne, 2020. január 26.
Fucsovics Márton (b) és svájci Roger Federer kezet fog a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában játszott mérkőzés végén 2020. január 26-án. Federer 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 arányban győzött.
MTI/AP/Dita Alangkara
Fucsovics Márton (b) és svájci Roger Federer kezet fog a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában játszott mérkőzés végén. MTI/AP/Dita Alangkara

A svájci a mérkőzés után elmondta: "Márton nagyszerűen kezdett, remekül ütött az alapvonalról, én pedig nehezen találtam meg a játékomat a hűvös időben". "A második szettben jobban variáltam a játékot, és végül sikerült fordítanom" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×